Ga naar Content

Jong AZ haalt hard uit tegen NAC Breda, eerste driepunter tegen Brabanders

Het was in de zes eerdere ontmoetingen niet gelukt, maar Jong AZ versloeg NAC Breda vrijdagavond. Yusuf Barasi, Soulyman Allouch, Iman Griffith en Mexx Meerdink waren trefzeker: 4-0. 

Het werd 4-0 voor Jong AZ tegen NAC Breda - Foto: Pro Shots / Sonny Lensen

Jong AZ schoot uit de startblokken tegen NAC Breda. Peer Koopmeiners mocht in de basis starten en zag dat Yusuf Barasi over kopte. Het was Soulyman Allouch, die enkele minuten later een voorzet van Iman Griffith niet kon afronden. In de tegenstoot kregen de Bredenaren een gigantische kans via Jort van der Sande. Hij dwong Sem Westerveld tot een redding.

Doelman Roy Kortsmit moest op sierlijke wijze een schot redden van Fedde de Jong. Dat bleek een voorbode, want een minuut later was het Barasi die een schitterende aanval afrondde: 1-0. Uit een steekpass van basisdebutant Sem Dekkers werd de spits niet veel later opnieuw gevaarlijk. In het laatste gedeelte van de eerste helft kopte Van der Sande nog over.

Bekijk hieronder de schitterende openingsgoal van Jong AZ. Tekst gaat verder onder de tweet

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Weelde 

Allouch verdubbelde na 51 minuten de voorsprong van Jong AZ. Hij schoot een voorzet van Koopmeiners in het doel: 2-0. Rechtsback Robin Lathouwers stond aan de basis van de derde treffer. Door een handig overstapje kon Griffith simpel afdrukken: 3-0.

Dat betekende een ongekende weelde voor Jong AZ, dat eerder nog nooit won van NAC. De aanvalsdrift van de Alkmaarders was nog niet gestild, want een schot van de ingevallen Mexx Meerdink ging voorlangs. Na een rustige fase schoot Allouch de bal snoeihard op de vuisten van Kortsmit. Meerdink zorgde in de slotfase zelfs voor de 4-0 na een assist van Griffith. 

Tekst loopt door onder de video.

Maartens Martens blij verrast met de klinkende winst op NAC - NH Nieuws

Jong AZ staat door de ruime zege zevende met zestien punten. De volgende tegenstander is FC Den Bosch. 

Opstelling Jong AZ: Westerveld; Lathouwers (Van Aken/77), Goes, Stam (Engel/77), Dekkers (Postma/88); Buurmeester, Koopmeiners, De Jong; Griffith, Barasi (Meerdink/64), Allouch

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Kijk elke vrijdag om 17.10 uur naar voetbal talkshow de Aftrap
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52