Ga naar Content

Grootste festival ter wereld voor levende standbeelden in Alkmaar

Alkmaar is dit weekend toneel voor het grootste festival ter wereld voor levende standbeelden. Zondagmiddag wordt van 13.00 tot 17.00 uur het wereldkampioenschap gehouden in de binnenstad, met tegelijkertijd het Kids Statues Festival. Zaterdagavond werd de dertiende editie van het World Living Statues Festival geopend met Statues by Night - Meet the Champions.

Living Statues: ontmoet de kampioenen - Alkmaar Centraal

"Het concept is 'ontmoet de kampioenen'. Dus iedereen die al een keer een wedstrijd gewonnen heeft, die treedt zaterdagavond op hier rondom de Grote Kerk en bij het Canadaplein", legt organisator Rowy Onrust van Doss Event Support uit aan mediapartner Alkmaar Centraal.

De kampioenenexpositie werd druk bezocht en bezoekers waren al vanaf het eerste levende standbeeld onder de indruk. "Geweldig! Dit is de eerste en ik vind hem al prachtig", zegt een van hen. "Ja gaaf, ik vind het ontzettend gaaf. Heel erg leuk", voegt een ander toe.

Aan het wereldkampioenschap zondagmiddag doen 111 deelnemers mee in de allermooiste outfits. "De artiesten komen uit 20 verschillende landen, dus Nederland en België, maar ook Oekraïne en de USA", aldus Rowy.

Alles over het festival is te vinden op worldlivingstatues.nl.

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]