Ga naar Content

Streefbedrag voor nieuwe auto Serena door gulle donaties ruim binnen: "Nooit verwacht"

Serena Bouman Uit Den Helder raakte afgelopen weekend haar Chevrolet Kalos kwijt door een brand in de auto naast die van haar. Ze kreeg niks vergoed, dus zus Claudia Pietens startte een inzamelingsactie. NH Nieuws ging bij de zussen langs en inmiddels is er meer dan het streefbedrag binnengehaald voor een nieuwe auto. 

Bij een parkeerplaats in Den Helder raakten drie auto's in de brand door vandalisme - Foto: NH Nieuws / Kelly Blok

"Ik was ik totaal verrast", vertelt Serena als ze terugdenkt aan alle donaties die de laatste dagen zijn gedaan. Het nieuws dat ze van de verzekering niks terug zou krijgen - ondanks dat de brandstichting niet op haar auto was gemunt - viel haar erg zwaar. Geld voor een nieuwe auto had ze niet, dus elke euro was welkom. 

Haar zus Claudia kwam met het idee om een doneeractie op te zetten en dat zorgde uiteindelijk voor ruim 2.200 euro. En dat is een stuk meer dan het streefbedrag van 1.500 euro. "Dan wordt het je dus toch wel gegund", vertelt Serena ontroerd, "En dat had ik nooit verwacht."

Tekst gaat door onder de foto. 

Serena haar auto was total loss na de brand - Foto: Privéfoto

Begin volgende week wordt het totale bedrag uitgekeerd aan Serena. Maar ze is nu al druk op zoek. "Ik hoop dat we ook volgende week al iets kunnen vinden, maar ben nu online ook al aan het kijken wat er allemaal is", vertelt Serena blij. Veel eisen heeft ze niet: "Ik wil graag een klein autootje en niet particulier, maar via een garage", legt ze uit. 

"Ik hoop dat we volgende week al iets kunnen vinden"

serena bouman
Serena kan het nog niet helemaal bevatten, maar is heel dankbaar voor alle steun. "Het is fijn dat er nog veel mensen zijn die aan iemand anders denken, dat maakt de wereld een beetje mooier."

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit de Noordkop?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]