Ga naar Content

Knock-out binnen 10 seconden op Rings Gala Beverwijk: "Ik heb geen druppel zweet"

Kickbokser Amir Al Amir (-85 kilogram) kickbokste zaterdag zijn tweede A-partij. Op het Rings Gala in Beverwijk sloeg hij zijn tegenstander Giuseppe Buda binnen tien seconden knock-out. 

Zo'n 1000 toeschouwers waren afgekomen op het Rings Gala in Beverwijk - NH Nieuws

"Ik wist dat ik ging winnen, maar niet dat het zo snel klaar zou zijn. Ik heb geen druppel zweet dus dat is een goed teken", vertelt een stralende Al Amir na afloop. "Na de eerste slagenwisseling merkte je al dat zijn tegenstander daar last van had. Hij stapte in en Amir was heel scherp. Hij trapte naar zijn hoofd en toen was het einde verhaal", analyseert trainer Brian Douwes.

"Ik wil kampioen van Glory worden. Ik weet zeker dat dat gaat lukken"

kickbokser Amir al amir

Droom

De IJmuidense kickbokser is ambitieus.  "Ik wil kampioen van Glory worden. Ik weet zeker dat dat gaat lukken. Je moet zeker van je zaak zijn en dan ga je harder werken voor je droom", laat de 21-jarige Al Amir weten. 

Eerste prof-wedstrijd

Kickbokser Mustapha Benlyazid (-65 kilogram) kickbokste zaterdagavond zijn eerste profpartij. De inwoner van IJmuiden verloor op jurybeslissing van Maik Mulder. "Als je geen punten maakt en je haalt niemand neer dan verlies je automatisch de partij", aldus een teleurgestelde Benlyazid.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Kijk elke vrijdag om 17.10 uur naar voetbal talkshow de Aftrap
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52