Ga naar Content

Ajax moet bravoure tonen bij allerlaatste kans tegen Liverpool

In de persruimte van de Johan Cruijff Arena keken trainer Alfred Schreuder en doelman Remko Pasveer vooruit naar de belangrijke Europese wedstrijd tegen Liverpool. Het is voor Ajax de allerlaatste kans om nog eventueel door te gaan in de Champions League. "Gezonde bravoure tonen."

Ajax-trainer Alfred Schreuder kijkt vooruit naar het treffen met Liverpool - NH Nieuws

"We moeten het geloof uitstralen dat het mogelijk is", vertelt trainer Alfred Schreuder op de persconferentie tegenover de aanwezig journaille. "We hebben een uitverkocht huis en we spelen in een toernooi waar we graag willen zijn."

"Lange ballen"

Remko Pasveer keek ook nog terug naar die wedstrijd van vorige maand in Engeland. Toen Ajax met 1-2 verloor van Liverpool en de Amsterdamse goalie vele cruciale reddingen verrichtte. "In die wedstrijd hanteerden we te veel de lange bal en ook te veel spelers gaven de bal aan mij."

Tekst loopt door onder de video

Ajax-doelman Remko Pasveer over de wedstrijd tegen Liverpool - NH Nieuws

Ajax moet met twee doelpunten verschil winnen van Liverpool om nog kans te maken op overwinteren in het miljoenenbal. En dan is de ploeg van Schreuder in de laatste wedstrijd ook nog afhankelijk van Napoli. De Italianen moeten dan namelijk winnen van Liverpool en Ajax zelf van Rangers FC.

Fitte Taylor en Rensch

Schreuder beschikt over een zo goed als fitte selectie. Kenneth Taylor en Devyne Rensch keren terug van hun lichte blessures en ook Edson Alvarez is hersteld van zijn griep. De enige afwezige is Ahmetcan Kaplan.

Ajax - Liverpool begint woensdagavond om 21.00 uur en na afloop kan je het wedstrijdverslag lezen op deze site.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Kijk elke vrijdag om 17.10 uur naar voetbal talkshow de Aftrap
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52