Ga naar Content

Veerboot Texelstroom weer uit de vaart dit weekend, dienst verwacht forse wachttijd

Reizigers die komend weekend van en naar Texel willen reizen krijgen opnieuw te maken met wachttijden. De veerboot Texelstroom, waar eerder ook al problemen mee waren, wordt opnieuw uit de vaart gehaald voor meer werkzaamheden. Veerdienst Teso waarschuwt voor lange wachttijden.

Foto: NH/Matthijs Gemmink

Van vrijdag 28 tot en met maandag 31 oktober blijft de veerboot binnen. Veerdienst Teso verwacht dat de kans op vertraging op vrijdag en maandag het grootst is. De Texelstroom werd vorige maand ook al uit de vaart gehaald vanwege een storing. Toen lag hij bijna vier weken stil. Vlak voor de start van de herfstvakantie kon het schip weer in gebruik genomen worden.

Nadere werkzaamheden

Nu zijn er dus opnieuw problemen. Teso meldt dat de boot onlangs is gerepareerd, maar dat het bedrijf meer tijd nodig heeft om het schip weer betrouwbaar te laten functioneren. "We gaan ervan uit dat de problemen na dit weekend opgelost zijn", zegt een woordvoerder van de veerdienst. "Maar het is lastig om aan te geven."

Teso zegt dat de wachttijden afhangen van hoe de reiziger reageert. "Die paste zich eerst niet aan de nieuwe situatie aan, waardoor wachttijden ontstonden. Daarna was er een betere spreiding waardoor de wachttijd afnam." De organisatie informeert de gasten die op het eiland verblijven via lokale ondernemingen en de VVV.

"De vorige keer stond er een rij tot aan Den Burg en moesten mensen drie uur wachten"

woordvoerder teso

De wachttijd kan fors zijn, waarschuwt de woordvoerder. "Het is het einde van de herfstvakantie, dus de meeste wachttijd wordt op Texel verwacht. De vertraging kan oplopen tot vier uur." Dat soort wachttijden zag de organisatie ook de vorige keer dat de Texelstroom uit de vaart werd gehaald. "Toen stond er een rij tot aan Den Burg en moesten mensen drie uur wachten."

Download de app

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app.

Download on the App StoreOntdek het op Google Play