Ga naar Content

De Peiling: als Qatar betaalt, zou ik ook naar het WK gaan

Er is veel ophef over een groep Oranje-supporters die op kosten van de emir naar het WK voetbal in Qatar gaan. Ze krijgen een vlucht, overnachtingen en mogen naar de openingswedstrijd. En dat alles voor niets, de enige voorwaarde: laat je op sociale media positief uit over Qatar. Als jouw volgers negatieve reacties plaatsen onder jouw foto, verwijder dan hun reactie en rapporteer ze even. Kleine moeite toch?

Foto ter illustratie - Foto: Pro Shots / Stanley Gontha

Fans die op kosten van Qatar naar het WK gaan, moeten zich houden aan de Code of Conduct. Hierin staat onder andere dat zij op sociale media een positieve bijdrage leveren en dat zij “beledigende” reacties van derden verwijderen en zelfs moeten rapporteren. Ook kunnen posts die in de ogen van Qatar niet voldoen aan de code worden verwijderd. Wanneer supporters zich helemaal niet aan de regels houden, kan de overeenkomst door de WK-organisatie worden opgezegd.

Geld besparen

Diverse Oranjesupporters melden bij de NOS dat het voor het eerst is dat een organiserend land de reis en het verblijf van ‘gewone’ fans betaalt. Sommige Oranjefans waren al van plan om af te reizen naar Qatar om Oranje te steunen, maar nu ze de kans krijgen om gratis te gaan, scheelt het al gauw duizenden euro’s per persoon. Mooi meegenomen, vinden ze.

Omgekomen arbeidsmigranten

Qatar ligt al jaren lang onder vuur vanwege mensenrechtenschendingen. Zo zouden er bij de bouwactiviteiten voor het WK honderden tot mogelijk duizenden arbeidsmigranten omgekomen zijn door slechte arbeidsomstandigheden.

Op NH Radio hoor je De Peiling tussen 16:00 en 17:00 uur tijdens Spitstijd.
Bel of Whatsapp 088-8505152 als je mee wilt praten. Online reageren doe je op de Facebookpagina van NH Nieuws. Geen Facebook maar wel een mening? Mail dan naar [email protected].