Ga naar Content

Corina Dekker gaat met Maduro en Kreek voor hoogste trainersdiploma

Aan de trainerscursus betaald voetbal doen komend jaar meerdere Noord-Hollanders mee. De meest opvallende naam is die van Corina Dekker, die als enige vrouw aan de UEFA Pro-cursus begint.

Foto: Pro Shots / Toon Dompeling

De oud-trainer van VV Alkmaar start in mei 2023 aan de cursus. Vorige zomer werd zij na drie jaar op straat gezet bij de club uit de eredivisie voor vrouwen. Mark de Vries volgde haar op bij de Alkmaarders.

Maduro en Kreek

Hedwiges Maduro maakt ook deel uit van de cursus. De oud-international speelde in het verleden voor onder meer Ajax, Valencia, Sevilla en FC Groningen. Michel Kreek uit Amsterdam gaat ook voor zijn hoogste trainersdiploma. De huidige assistent-trainer van Jong Ajax, maakte in de jaren 90 furore bij Ajax.

De deelnemers zijn eerst geselecteerd op hun trainersservaring, waarna een selectiescreening en groen licht van de toelatingscommissie UEFA Pro volgde. Na het succesvol afronden van de cursus mogen de trainers zelfstandig een club in het betaald voetbal trainen.

Alle deelnemers: Tim Bakens, Melvin Boel, Corina Dekker, Sander Duits, Patrick Greveraars, Nicky Hofs, Michel Kreek, Edwin Linssen, Hedwiges Maduro, Robin van Persie, Ruben den Uil, Henri van der Vegt

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Kijk elke vrijdag om 17.10 uur naar voetbal talkshow de Aftrap
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52