Ga naar Content

Als de dependance plaatsmaakt voor de Vrijeschool, kan Cunera dan haar oude stek behouden?

De huidige plek van de Cuneraschool aan de Vondelstraat is volgens het college van Castricum 'de beste locatie' voor een nieuw kindcentrum. Als ook de gemeenteraad akkoord gaat, kan de school straks met een compleet nieuw gebouw een frisse start maken, zonder te moeten verhuizen. En mooi meegenomen: op de plaats waar nu een dependance staat, ontstaat ook weer ruimte voor een nieuwe Vrijeschool.

Vondelstraat - Foto: Anne Klijnstra / NH Nieuws

Bij de Cuneraschool kunnen kinderen vanaf hun geboorte tot het einde van de basisschool terecht voor onderwijs en opvang. Door het flink gegroeide aantal leerlingen is het huidige pand aan de Vondelstraat uit zijn voegen gegroeid, ondanks de dependance aan de Prof. Winklerlaan.

De gemeente onderzocht verschillende plekken in de regio, waarbij de hoek Sifriedstraat-Bakkummerstraat uiteindelijk als voorkeurslocatie naar voren kwam. Maar omdat met dat plan veel groen verloren zou gaan, staken veel omwonenden daar een stokje voor

Daarnaast heeft de gemeenteraad gekeken naar de mogelijkheid van een nieuw kindcentrum op de Prof. Winklerlaan, maar daarvoor blijkt die die locatie te klein, verklaart Valentijn Brouwer, lokaal wethouder van onderwijs. "Cunera heeft een absolute voorkeur voor alles op één locatie en dat valt goed te begrijpen."

"We zijn al met bewoners in gesprek en kennen de zorgen over bijvoorbeeld verkeer"

Valentijn Brouwer, lOKAAL wETHOUDEr onderwijs

Als de gemeenteraad instemt met de voorstellen, worden volgens de wethouder ook de school en omwonenden bij de plannen betrokken. "We zijn al met bewoners in gesprek en kennen de zorgen over bijvoorbeeld verkeer. Daarom is het zaak dat ze goed betrokken zijn bij de uitwerking van de plannen. Die inbreng is waardevol."

Voor de nieuwe locatie van de Vrijeschool Castricum wordt nu gekeken naar de Prof. Winkerlaan. "Dat zou ook weer kansen bieden voor een nieuwe invulling op de huidige locatie aan de Dokter van Nieveltweg", stelt Brouwer. 

Of die locatie werkelijk zo geschikt is, moet eerst nog blijken uit een verkeersonderzoek. Als die resultaten positief zijn, wordt ook hier weer de buurt bij betrokken, aldus de wethouder.

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]