Ga naar Content

Allebei goud! Moeder én dochter schitteren tijdens WK gewichtheffen in Orlando

Diana Estaris (37) uit Julianadorp heeft goud gewonnen tijdens het WK gewichtheffen in Orlando (Verenigde Staten). Ze won goud in de klasse 'adaptive masters weightlifting' voor sporters met een handicap. Het is de eerste keer dat Diana meedoet aan het WK. Haar moeder Adela Pijcke (57) won afgelopen week al eerder goud in de klasse gewichtheffen boven 35 jaar. De winst van Diana is volgens de super-trotse vader en coach Harold Pijcke een belangrijke opstap om van gewichtheffen een paralympische sport te maken.

Moeder en dochter Pijcke komen allebei met goud terug naar Julianadorp - Foto: Privéfoto

"Supertrots. Het kan niet beter; allebei goud!" Harold Pijcke klinkt opgelucht via de telefoon vanuit Orlando. Volgens Pijcke is het heel uitzonderlijk, zeker omdat het de eerste keer is dat er een klasse voor gehandicapten is gehouden. Pijcke heeft het samen ontwikkelt met de organiserende associatie. "Het ultieme doel is om van gewichtheffen een paralympische sport te maken."

Moeder Adela en dochter Diana zijn al maanden samen aan het trainen voor het WK in Orlando. Adela Pijcke is pas een jaar of tien actief in het gewichtheffen. Inmiddels runt ze haar eigen sportschool en vliegt ze de wereld over om mee te doen aan wedstrijden. Ze traint samen met haar verstandelijk en lichamelijk gehandicapte dochter Diana, die dezelfde passie heeft opgepikt.

Hieronder beelden van een geëmotioneerde Diana op het erepodium.

221209_InlineDiana - NH Nieuws

"Dit is een try-out", legde moeder Adela al eerder uit aan NH Nieuws. Het bleek een 'gouden' greep voor Diana Estaris. "Het was ontroerend om te zien hoe de support was voor Diana," vertelt vader Harold vanuit Orlando met gejuich van Diana en Adela op de achtergrond. "Ze heeft heel hard gewerkt. Door alle spanning en blijdschap is ze toch wat ziek geworden gisteravond., maar inmiddels heeft ze er weer volledig zin in."

En wacht de familie bij thuiskomst een groot onthaal met twee wereldkampioenen? Pijcke: "Ik denk het niet. We krijgen ontzettend veel reacties uit eigen kring, maar daarbuiten leeft het niet zo. Ik ben bang ook dat ons succes wat overschaduwd wordt door een andere ploeg die met een WK bezig is. Maar voor iedereen: ga gewichtheffen, want het is goed voor je."

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit de Noordkop?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]