Ga naar Content

Elke vrijdagochtend een kop soep voor daklozen in Den Helder: "We staan voor ze klaar"

Een lekker kopje warme soep, dat gaat er bij iedereen wel in tijdens deze koude dagen. Dat is ook precies wat zorgaanbieder Reakt dacht als manier om in Den Helder meer in gesprek te kunnen komen met dak- en thuislozen. Sinds hun verhuizing naar de andere kant van Den Helder zien ze tot hun grote spijt namelijk veel minder bezoekers. 

Saskia deelt namens Reakt soep uit in Den Helder - Foto: NH Nieuws / Kelly Blok

"Ze weten ons sinds de verhuizing gewoon veel minder te vinden", vertelt Saskia Vriesman van Reakt Den Helder. De zorgaanbieder zit al jaren in Den Helder en helpt dak- en thuislozen en mensen met ernstige psychiatrische problemen of verslavingen.

Het rechte pad

Normaal gesproken komen er zo'n 25 bezoekers per dag langs voor een kopje koffie, praatje, een warme douche of om wat kleding te kunnen wassen. Daarnaast kunnen bezoekers ook geholpen worden om weer op het rechte pad te komen en kunnen zij voor een kleine vergoeding werk uitvoeren. Maar sinds een nieuw pand aan de Pastoor Koopmanweg merken Saskia en haar collega's dat er veel minder bezoekers komen.

En dat vinden ze jammer: "Want we staan gewoon voor ze klaar", benadrukt Saskia. Daarom bedacht ze een plan om weer terug op de kaart te komen voor iedereen die hulp nodig heeft. "Den Helder heeft nou eenmaal een grote groep dak- en thuislozen", vertelt Saskia. Daarom deelt zij de komende vrijdagen van 10 uur 's ochtends tot 12 uur soep uit, met haar speciale 'soepbus', midden op het Julianaplein in Den Helder. 

In onderstaande video is te zien dat een paar daklozen dankbaar gebruikmaken van een warme kop soep (tekst gaat door onder de video). 

Reakt deelt soep uit aan dak- en thuislozen - NH Nieuws

Oproep

De komende weken is Saskia met haar 'soepbus' dus elke vrijdagochtend te vinden op het Julianaplein in Den Helder. Alle dak- en thuislozen zijn daar welkom voor een warm kopje soep. 

Daarnaast is Reakt elke doordeweekse dag geopend op hun nieuwe adres: Pastoor Koopmanweg 66 in Den Helder. "Daar staat de deur voor iedereen open."

💬 Wil je niets missen uit de Noordkop?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]