Ga naar Content

IJsbaan Spaarndam is dicht: "Het ijs is niet dik genoeg"

Ze keken er ontzettend naar uit, maar helaas is het ijs van de schaatsclub van Spaarndam, Nova Zembla niet dik genoeg en kan er ook vandaag niet geschaatst worden. "De vrieskou heeft weer niet voor genoeg ijs aangroei gezorgd. We hebben nu 6,5 cm dikte, niet genoeg om veilig open te kunnen helaas", schrijft de club op hun website.

Foto:

Afgelopen week waren de leden al druk bezig met de voorbereidingen. "Met een beetje geluk kan er donderdag al geschaatst worden. Als het zo koud blijft en het gaat niet sneeuwen, hebben we de ideale omstandigheden. Dan verwachten we ook wel een paar duizend mensen donderdag", vertelde Jesse van Duijn, bestuurslid van de schaatsclub eerder.

De schaatsclub van Spaarndam, Nova Zembla, is al in oktober begonnen met de eerste voorbereidingen voor de natuurijsbaan aan de Slaperdijkweg.

Tekst gaat verder onder video.

De meeste Spaarndammers gaan naar de ijsbaan als die open is, ook de mensen die zelf niet schaatsen. - NH Nieuws

"We kunnen helaas niet anders dan dit besluit nemen. De grond en het water zijn nu wel koud genoeg, dus bij een volgende koude front zijn we er klaar voor. Tot snel hopelijk", aldus de ijsclub.

Lees ook

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]