Ga naar Content

Opnieuw waarschuwing gladheid door ijzel: code oranje in de provincie

Het KNMI waarschuwt vanmiddag voor gladheid in heel Noord-Holland. Er geldt vanaf 19.00 uur een code oranje. Volgens het KNMI trekt einde middag een neerslaggebied van het zuidwesten naar het noordoosten over het land. Wees dus goed voorbereid op de gladheid die door ijzel wordt veroorzaakt.

Foto: NH Nieuws

Door de ijzel is er een grotere kans op ongelukken doordat paden, wegen en voetpaden glad worden. In het verkeer zal dit zorgen voor vertragingen op de weg en ook kan het openbaar vervoer hinder ondervinden tijdens code oranje. "Rijd langzamer en houd grotere afstand tot andere weggebruikers", aldus het KNMI. 

Wees voorbereid

Vaak is de gladheid niet altijd te zien. En daarom waarschuwt het KNMI iedereen die naar buiten gaat. "Zorg onderweg voor eten, drinken en warme kleding. En in de auto voor een deken en een zaklamp", luidt een van de tips die zij deelt in een tweet.

"Voor je het ijs op gaat, check of het veilig is op de websites van onze ijsclubs"

Gemeente Wijdemeren

Deze ochtend wordt er in onze provincie flink op los geschaatst. Velen waren al vroeg uit de veren en genieten van het ijs. Toch lijkt hier snel verandering in te komen door het weer dat er vanmiddag aankomt.

Gemeente Wijdemeren wijdt hier een tweet aan: "PAS OP!!!! De kwaliteit van het ijs gaat hard achteruit en op meerdere plekken zijn wakken ontstaan. Voor je het ijs op gaat, check of het veilig is op de websites van onze ijsclubs", waarschuwt zij.

Ook vraagt Veiligheidsregio Noord-Holland Noord mensen om af te wegen of het noodzakelijk is om echt naar buiten te gaan. "Voorkom ongelukken die tot overbelasting van hulpdiensten kunnen leiden."

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Afgelopen vrijdag was het ook glad in de provincie door ijzel. Toen riepen de veiligheidsregio's op om extra voorzichtig te zijn omdat de druk op de ambulance toen erg groot was.

Lees ook

Download de app

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app.

Download on the App StoreOntdek het op Google Play