Ga naar Content

Succesvol debuut voor Castricummer Jimmy Hendriks op WK darts

Jimmy Hendriks heeft bij zijn debuut op het prestigieuze WK darts in Londen de eerste ronde overleefd. De 28-jarige Castricummer won met 3-1 in sets van de hoger geplaatste Engelsman Jamie Hughes. 

Darter Jimmy Hendriks uit Castricum - Foto: Orange Pictures

Zowel Hendriks als Hughes haalden vanaf het begin geen hoog niveau. Beide spelers kwamen niet in de buurt van een hoog gemiddelde. Hendriks, de nummer 124 van de ranglijst, moest echter wel de eerste set aan Hughes laten. 

In de tweede set daalde het niveau van Hughes verder, waardoor Hendriks dankzij een aantal sterke legs de tweede set pakte. Hughes, die 51e staat op de ranglijst, kreeg vanaf de derde sets nog meer moeite met zijn dubbels. Hendriks, bijgenaamd The Captain, brak Hughes vervolgens meerdere keren en trok zo de derde en vierde set naar zich toe.

Tekst gaat verder onder de tweet. 

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Het is voor Hendriks de eerste keer in zijn carrière dat hij deelneemt aan het WK. Door zijn overwinning plaatst hij zich nu voor de tweede ronde, waarin hij zal uitkomen tegen de als 26e geplaatste Brendan Dolan uit Noord-Ierland. 

Noord-Hollanders

Gisteren werd Niels Zonneveld uitgeschakeld in zijn eerste ronde-partij. De darter uit Uitgeest verloor met 3-0 van Welshman Lewy Williams. Vincent van der voort, de derde Noord-Hollandse deelnemer aan het WK, komt donderdagavond voor het eerst in actie. De Purmerender gaat het in de tweede ronde opnemen tegen Cameron Menzies uit Schotland.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52