Ga naar Content

Skatebaan op initiatief van Siep (12) geopend in Wijk aan Zee

Een feestelijke dag in Wijk aan Zee vandaag: Siep Durge heeft het nieuwe skatepark aan de Zeeweg geopend. Nadat hij drie jaar geleden een actie startte om een skatepark te laten verrijzen is het nu eindelijk zo ver. Dat voelt fijn, zegt de twaalfjarige. "Iedereen heeft al drie jaar goed gesteund dus het is heel leuk nu."

Met zijn opa aan zijn zijde, die ook veel heeft betekend voor de komst van de skatebaan, heeft Siep in een toespraak iedereen bedankt die heeft geholpen. Zijn ouders, ambtenaren, medewerkers van skateparkbouwer SkateOn en iedereen die heeft gedoneerd. 

Kijk hier naar de eerste meters op skates en skateboards in het nieuwe skatepark:

De skatebaan in Wijk aan Zee is na drie jaar actievoeren nu echt open - NH Nieuws

Ook wethouder Cilia van Weel is blij met het nieuwe skatepark. "Ik vind het geweldig. Het zegt ook iets over Wijk aan Zee hoor, een klein dorp maar hierin zijn ze groot. En ze gunnen het de jeugd ook."

Twee jochies zijn gewapend met hun step ook naar het park gekomen. Ze zijn enthousiast over de nieuwe aanwinst: "Het is een leuke baan. Dat je die looping kan nemen, die bocht."

Siep is trots op 'zijn' nieuwe skatepark - Foto: NH Nieuws / Jasper Leegwater

In het voorjaar zal er nog een feestelijke opening volgen. Tot die tijd is het skatepark gewoon geopend en zal Siep er naar eigen zeggen zeker zes dagen in de week te vinden zijn. "Sowieso als ik niet aan m'n huiswerk zit ben ik hier wel. 

Meer nieuws uit de IJmond?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit de IJmond. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/IJmond

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]