Ga naar Content

Oekraïense vluchteling Othmane brengt 'pannekoeken' bij asielzoekers in Enkhuizen

De Oekraïense vluchteling Othmane heeft samen met zijn familie deze week 400 Oekraïense pannenkoeken gebakken en weggegeven aan de asielzoekers in de crisisnoodopvang bij de parkeerplaats van het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen. 

Foto: NH Nieuws / Tom de Vos

Othmane wil graag de asielzoekers, die om de hoek wonen van de opvang waar hij zit, helpen. "Ik weet wat het betekent om een vluchteling te zijn", vertelde hij eerder aan WEEFF/NH Nieuws. "De Enkhuizers hebben ons ook erg geholpen toen wij in het dorp aankwamen, dus ik wil de nieuwe asielzoekers ook een hart onder de riem steken." 

Samen met zijn vrouw bracht hij de pannen, gevuld met de zogeheten Mlyny's, naar de crisisnoodopvang. "Dit is met champignons en aardappel", vertelt hij in het Engels. Maar er zijn ook vele andere varianten, zowel hartig als zoet.

Nieuwe vrienden

Na het wegbrengen van de pannenkoeken, komen ze met lege pannen weer naar buiten. "Missie compleet", zegt Ohtmane. "Ik denk dat ze het wel lekker vinden. Vooral de zoete variant."

Ohtmane gaat weer met een tevreden gevoel naar zijn eigen opvang om de hoek. "We hebben nieuwe vrienden gemaakt", vertelt hij met een grote glimlach. 

Zie hieronder de reportage van onze mediapartner WEEFF: 

Dit is een bericht van de gemeenschappelijke Westfriese nieuwsredactie

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit West-Friesland. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📧 Stuur ons jouw tips op via [email protected] of app ons via 06-23405405
✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]