Ga naar Content

De Peiling: ik besteed minder aan kerst nu het leven duurder is

Een simpeler kerstdiner of kleinere cadeautjes: veel mensen bezuinigen dit jaar op Kerstmis vanwege de hoge kosten. Hoe zit dat voor jou? 

Foto: Adobe stock

Uit onderzoek van het NH Nieuws-Panel blijkt dat Kerstmis in veel huishoudens anders gevierd wordt dit jaar, en dat zelfs 7 procent van de deelnemers überhaupt geen kerst viert. Veruit de meeste mensen uit deze groep letten meer op de kosten dan normaal. Er wordt bezuinigd op eten en ook op versiering en verlichting. Ook de jaarwisseling wordt door een grote groep sober gevierd, al wordt dan aanzienlijk minder gelet op de kosten.

Hoe vier jij je kerst dit jaar? Ga je ondanks de inflatie en hoge energieprijzen flink uitpakken, of houd je enigszins je hand op de knip? 

Onderzoek

Het NH Nieuws-panel hield een enquête in hoeverre de inflatie en hoge energieprijzen het vieren van de feestdagen beïnvloeden. In totaal deden 1.809 mensen mee aan het onderzoek. Meer hierover lees je hier.

Op NH Radio hoor je De Peiling tussen 16:00 en 17:00 uur tijdens Spitstijd.
Bel of Whatsapp 088-8505152 als je mee wilt praten. Online reageren doe je op de Facebookpagina van NH Nieuws. Geen Facebook maar wel een mening? Mail dan naar [email protected].