Ga naar Content

Belangrijke rol Verhulst bij driepunter AZ tegen sc Heerenveen

AZ won vanavond met 2-0 op bezoek bij sc Heerenveen. Dani de Wit en Tijjani Reijnders waren trefzeker. Opvallend genoeg had Hobie Verhulst een belangrijk aandeel. De doelman raakt binnenkort zijn basisplaats kwijt aan Mathew Ryan, maar keerde vanavond een penalty van de Friezen op een belangrijk moment. 

Hobie Verhulst hield de penalty tegen - Foto: Pro Shots / Erik Pasman

Vrij snel leek AZ op voorsprong te komen in Friesland. Na een voorzet van Milos Kerkez kopt Vangelis Pavlidis op Andries Noppert, waarna Pantelis Hatzidiakos de bal in het doel werkte. De Griekse verdediger stond in buitenspelpositie, waardoor de goal niet doorging. Daarna was het Dani de Wit die uit kansrijke positie voorlangs schoot. AZ bleef hierna de meest gevaarlijke ploeg, want Jens Odgaard dwong Noppert tot een redding.

De Wit was degene die de openingstreffer maakte. Hij kopte de bal buiten het bereik van Noppert op aangeven van Odgaard: 0-1. In de slotfase van de eerste helft dwong Heerenveen meer aan en kreeg het twee goede kansen. Eerst haalde Pelle van Amersfoort hard uit en daarna schoot Amin Sarr hoog over.

(Tekst gaat verder onder de tweet)

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

De tweede helft was nog 24 seconden oud of de bal lag alweer in het doel. Yukinari Sugawara stoomde mee op en legde breed op Tijjani Reijnders. De middenvelder werkte goed af: 0-2. De Alkmaarders kregen hierna meermaals de kans om de score uit te breiden. Zo maakte Dani de Wit bijna zijn tweede en mikte Pavlidis uit kansrijke positie over. Het werd nog even spannend, toen de Friezen een penalty mochten nemen.

Sam Beukema haalde Milan van Ewijk onderuit en blesseerde zichzelf met die actie. Sarr ging achter de bal staan, maar Hobie Verhulst hield de bal knap tegen. Hij had daarmee een belangrijk aandeel in de overwinning van AZ. Daarna kwamen de Alkmaarders niet meer in de problemen en werd de wedstrijd simpel uitgespeeld. 

Door de zege heeft AZ de tweede plaats in de eredivisie overgenomen van Ajax en heeft het één puntje minder dan Feyenoord. Fortuna Sittard is volgende week zondag de eerstvolgende tegenstander. 

Opstelling AZ: Verhulst; Sugawara, Hatzidiakos, Beukema (Vanheusden/71), Kerkez; Clasie, Reijnders, D. De Wit; Odgaard (Evjen/81), Pavlidis (Lahdo/89), Karlsson (Van Brederode/89).

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52