Ga naar Content

Surinaamse president onverwachts op bezoek in zalencentrum Hoofddorp

Ondernemer Nishall Bhagai kreeg vorige week een telefoontje met een verzoek: of hij over zeven dagen in zijn zalencentrum in Hoofddorp iets beschikbaar had voor een bijeenkomst met 150 personen, onder wie de Surinaamse president Chan Santokhi. Hoewel de geschikte zaal 's avonds al was geboekt, hoefde hij er niet lang over na te denken. "Ja, best stressvol, maar wij zijn professionals."

Nishall Bhagai (l) en mede-organisator Viren Bachoe (r) met de president - Foto: Eigen foto

Nishall is eigenaar van zalencentrum The Queen Venue aan de Kruisweg in Hoofddorp. Het partycentrum is sinds september vorig jaar open. Na het telefoontje met het verzoek van de president was het aan hem om alles in goede banen te leiden. "Na dat moment moet er gelijk veel gebeuren", vertelt Nishall. "Denk aan een locatiecheck, rekening houden met de veiligheid, het uitnodigen van de gasten, de kaart samenstellen en natuurlijk de voorbereiding van het eten."

Nadat alles op tijd was gelukt en hij tevreden terug kon kijken op de bijeenkomst, moest alles binnen no time weer blinken als een spiegel. "De laatste gast ging om 17.15 uur weg. Daarna hadden we anderhalf uur om alles weer schoon te maken voor de boeking van vanavond. Dat was wel even spannend."

De aankomst van president Santokhi zaterdagmiddag bleef niet onopgemerkt in Hoofddorp. Mensen die inkopen deden in het centrum en winkeliers zagen het gezelschap met veel beveiliging aankomen. Door het vele verkeer konden bezoekers hierdoor met moeite een parkeerplaats vinden. 

(Tekst gaat verder onder de foto)

Foto: VLN Nieuws

'Hand geven was leuk geweest'

Van tevoren werd de komst van president Santokhi was niet bekendgemaakt. Daarnaast was het een besloten bijeenkomst. "Jammer", zegt Joyce Parsue van het Surinaamse eethuis Joyce Foodcorner. Haar zaak ligt op een steenworp afstand van het zalencentrum. "Als het had gekund, had ik graag een glimp van hem opgevangen." 

Volgens Joyce zou een grote groep uit de Surinaamse gemeenschap in Hoofddorp erg blij worden van een bezoek van president Santokhi. "Er wonen hier best veel mensen van Surinaamse en Hindoestaanse afkomst", zegt ze. "Het had leuk geweest als hij zich liet zien en een aantal van hen een hand kwam geven."

Hoewel ze hem graag had willen zien, zou dat in de praktijk niet kunnen. "Het was heel druk bij mij in de zaak toen de president in de straat was. Ik had niet zomaar weg kunnen gaan. Ach ja. Zonde, want het is 50 meter bij mij vandaan." 

President Chan Santokhi van Suriname was zaterdagmiddag bij een bijeenkomst die georganiseerd werd door de Vooruitstrevende Hervormings Partij (VHP). De president sprak tijdens de bijeenkomst over de economische situatie van het land. Santokhi was voor zijn aankomst in Nederland op staatsbezoek in India. 

Tip ons!

💬 Stuur een Whatsapp-bericht met een tip, foto of video naar 06-30093003 (handig om op te slaan in je telefoon)!

📧 Contacteer de redactie of journalisten bij jou in de buurt via ons tipformulier.

Op de hoogte blijven?

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.