Ga naar Content

Zaandammer Cees Bol vervolgt zijn wielerloopbaan bij Astana

Een nieuwe wielerploeg voor Cees Bol. De wielrenner uit Zaandam rijdt dit seizoen voor Astana. Voor de Kazachse ploeg moet hij de sprint aantrekken voor Mark Cavendish.

Cees Bol in de Giro d'Italia - Foto: Orange Pictures

Cees Bol maakt samen met Mark Cavendish de stap van het Franse B&B Hotels-KTM naar Astana. Beide renners gaven afgelopen zomer hun ja-woord aan de Franse formatie. Aan het einde van vorig jaar bleek dat de Fransen over te weinig sponsoren beschikte. De 27-jarige Zaandammer heeft een contract voor één jaar getekend bij de Kazakken. 

"Weer winnen"

"Mijn belangrijkste doel voor dit seizoen is om weer te winnen", laat Bol weten via de sociale kanalen van Astana. "En een ander groot doel zal zijn om Mark Cavendish te helpen aan succes."

"Cavendish gaat natuurlijk voor het record van 35 tourritten." Met 34 zeges in de Franse ronde staat de Britse sprinter op gelijke hoogte met wielericoon Eddy Merckx. "Het is gaaf om met hem voor zo'n doel te gaan. Al ga ik in andere koersen ook voor mij eigen kansen." De afgelopen vier jaar reed Bol voor Team DSM en voorloper Team Sunweb. 

Tekst loopt door onder de Instagram-post.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Klassiekers

De grootste triomf behaalde Bol in maart 2019, toen hij bij de kasseienkoers Nokere Koerse als eerste over de finish kwam. "Ik zou graag wat klassiekers willen rijden om te zien hoe ver ik samen met het team kan komen."

Het wielerseizoen is inmiddels gestart. De eerste ronde begon afgelopen maandag, Tour Down Under. Bol richt zich op een aantal voorjaarsklassiekers en uiteraard de grote rondes. Al is op dit moment nog niet bekend aan welke rondes Bol deelneemt.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52