Ga naar Content

Jongerenzeilvereniging NJV De Haven hoopt op 'de laatste helpende handjes'

NJV De Haven in Heemstede heeft het geld bijna binnen voor de noodzakelijke vervanging van de houten kade en steigers voor de jongerenzeilvereniging nabij de Molenplas. Er moet nog een paar duizend euro worden ingezameld om het hele project af te kunnen ronden.

NJV De Haven Heemstede - Foto: NJV De Haven

NJV De Haven is een vrijwilligersorganisatie die bedoeld is voor jongeren tussen 7 en 18 jaar oud. Als het even kan, gaan ze op zaterdag het water op. Je leert er niet alleen zeilen, maar ook hoe je een boot moet onderhouden.

Tijmen Verburgh (26) is bestuurslid van de vereniging en verzot op zeilen. "Ik ben al sinds mijn elfde lid. Mijn liefde voor het water gaat diep. Het is echt een hele leuke club. Zelf zit ik in het bestuur en ben ik instructeur van de oudste groep: de Senioren." Dat 'senior' valt trouwens wel mee: die zeilers zijn tussen de veertien en achttien jaar oud.

"Het begon echt een beetje in te storten"

Tijmen Verburgh

De kademuur en de steigers van de vereniging zijn in slechte staat. Het hout van de kademuur is verrot en de steigers moeten ook hoognodig worden aangepakt. In totaal is er ongeveer 200.000 euro nodig. "Het begon echt een beetje in te storten", zegt Verburgh. "Het geld voor het eerste deel van de renovatie hadden we al binnen. Het werk aan de binnenhaven is inmiddels begonnen. Het zou een hoop tijd en geld schelen als we het tweede deel ook meteen kunnen uitvoeren. Dat is de buitenste beschoeiing."

Tekst gaat door onder de foto

NJV De Haven Heemstede - Foto: NJV De Haven

Het overgrote deel van dat geld is dankzij fondsen en donaties inmiddels binnen. Tijmen Verburgh: "De gemeente Heemstede stelde eerder al 25.000 euro ter beschikking en we zijn dankbaar voor alle andere grote en kleine sponsoren die zoveel hebben opgebracht."

Met een inzamelingsactie op internet hoopt de zeilclub snel het totaalbedrag binnen te hebben. "NJV De Haven hoopt op de laatste helpende handjes om de laatste meters te kunnen maken", besluit Verburgh. "Dan is het hier weer helemaal veilig voor alle leden en kunnen we ons weer richten op het allerleukste: zeilen."

Op het moment van publicatie is er nog een kleine 6.000 euro nodig om het streefbedrag te halen. Meer informatie over de inzamelingsactie vind je hier.

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]