Ga naar Content

LIVE NH Sport: AZ - Excelsior

AZ kan de teleurstellende uitschakeling in het bekertoernooi vanavond van zich afspelen. De Alkmaarders openen het eredivisie-weekend met de thuiswedstrijd tegen Excelsior. De aftrap is om 20.00 uur en het duel kun je rechtstreeks volgens op NH Radio.  

AZ-stadion - Foto: Pro Shots / Toon Dompeling

Het wordt voor AZ de derde wedstrijd in één week. Na het 1-1 gelijkspel tegen FC Volendam en het bekerverlies tegen FC Utrecht in de verlenging (1-2) is AZ toe aan een opsteker. Toch is de ploeg van trainer Pascal Jansen gewaarschuwd: eerder dit seizoen ging AZ in Rotterdam met 2-1 onderuit. In de beker wist AZ wél te winnen (1-4).

Jansen moet het met dezelfde selectie als eerder deze week zien te rooien. Dat betekent dat Mihailovic en Bazoer niet inzetbaar zijn. Ook De Wit, Martin Indi, Beukema, Vanheusden en Dekker ontbreken nog altijd.

Koopmeiners en Goudmijn

Bij Excelsior treft AZ twee verhuurde spelers: Peer Koopmeiners en Kenzo Goudmijn, zoon van assistent-trainer van AZ Kenneth Goudmijn. Sinds zijn overgang in de winterstop kwam Koopmeiners vijf keer in actie voor Excelsior, waarvan twee keer in de basis. Goudmijn begon het seizoen in Kralingen en was in alle wedstrijden basisspeler.  

Tekst gaat verder onder de foto.

Kenzo Goudmijn en Carel Eiting (r) - Foto: Pro Shots/Shane Winsser

Waar AZ voor de derde keer de kans krijgt om bij winst de koppositie in de eredivisie (tijdelijk) over te nemen van Feyenoord zijn de punten voor Excelsior ook kostbaar. De ploeg van trainer Marinus Dijkhuizen staat op de veertiende plaats, met drie punten meer dan FC Volendam. De voorsprong op FC Emmen, dat op een play-off plek staat, bedraagt vier punten. Frank van der Meijden en Erik-Jan Brinkman doen vanavond verslag vanuit Alkmaar. 

Geen Telstar

Telstar speelt niet vanavond, maar pas maandagavond. De Velsenaren gaan dan op bezoek bij Jong FC Utrecht. Uiteraard houden we je in NH Sport wel op de hoogte van de andere wedstrijden in de eerste divisie. Jong Ajax speelt in De Vliert tegen FC Den Bosch en Jong AZ wacht een loodzware op gave op bezoek bij koploper PEC Zwolle.

NH Sport is er van 19.00 tot 22.00 uur. Je presentator is Robbert van den Heuvel. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52