Leergierige Sven Mijnans nu al van grote waarde voor AZ: "Dit spel ligt me heel goed"

De perschef trok Sven Mijnans vrijdagavond na de klinkende overwinning van AZ (5-0) van camera naar camera. De aanvallende middenvelder scoorde z'n eerste doelpunten voor de Alkmaarse club en dat verdiende tekst en uitleg. "Ik ben heel goed ontvangen en het is gewoon een super leuk team."

Sven Mijnans over zijn eerste treffers voor AZ - NH Nieuws

"Het is fijn om zo binnen te komen bij een club", vertelt Sven Mijnans vrij rustig over z'n twee doelpunten. De winteraanwinst is pas twee weken in dienst bij AZ, maar laat gelijk zien dat hij van waarde is. "Het tweede doelpunt van mij was super lelijk en bij de eerste zat er wat geluk bij."

"Leergierig"

Waar Mijnans vrij bescheiden is over zijn doelpunten daar waren de AZ-fans zeer opgetogen over het spel dat hun ploeg liet zien. AZ kende totaal geen medelijden met tegenstander Excelsior. Zeker de eerste helft niet, toen de ploeg van Pascal Jansen in een tijdsbestek van twintig minuten vijf keer scoorde. Waarbij Mijnans met twee treffers en goed spel zeer belangrijk was voor deze ruime zege. "Hij is enorm leergierig."

Trainer Pascal Jansen is blij met z'n nieuwste aanwinst Sven Mijnans - NH Nieuws

Aanpassing

In de eerste seizoenshelft viel Mijnans op bij Sparta. Hij scoorde drie doelpunten en gaf vijf assists. Nu in z'n tweede wedstrijd voor AZ weet Mijnans al twee keer het net te vinden. De 22-jarige middenvelder lijkt zich dus makkelijk aan te passen aan een hoger niveau. "Ik denk gewoon dat dit spel mij heel erg ligt, daarom ben ik zo blij met AZ."

Sven Mijnans geniet van de professionaliteit bij AZ - NH Nieuws

"Het is hier heel professioneel", blikt Mijnans terug op zijn eerste weken in Alkmaar. "Het is heel hard werken en altijd proberen om jezelf te ontwikkelen. En daar was ik naar op zoek." Na de 5-0 winst op Excelsior werd Mijnans ook verkozen tot 'man of the match.'