Ga naar Content

Kinderboerderij heeft elf mille nodig voor nieuw kippenhok: "Aangevreten door ratten"

De Knuffelweide in Zwanenburg is met een ambitieuze inzamelingsactie bezig. De kinderboerderij probeert meer dan tienduizend euro bij elkaar te krijgen om een nieuw kippenhok te kunnen bouwen. Het oude hok staat namelijk op instorten, omdat ratten het kapot hebben geknaagd. De eerste donateurs hebben zich inmiddels gemeld, maar er is nog een klein fortuin nodig.

Beheerder Carolien van kinderboerderij De Knuffelweide voor het kippenhok - Foto: Eigen foto

Het huidige kippenhok staat nog overeind, maar is overduidelijk aan vervanging toe, zo blijkt als NH Nieuws bij de kinderboerderij aan de Van Hallstraat langsgaat. "Het bestaat uit allerlei houten materialen", vertelt beheerder Carolien Cloos van Beeten, "maar het verzakt, wordt door ratten aangevreten en er komen gaten in te zitten."

"De ratten slaan meestal in de nacht toe, waardoor ze vrijuit hun gang kunnen gaan"

Carolien Cloos van Beeten

Er wonen nu zo'n dertig kippen, waarvan de eieren lange tijd een stabiele bron van inkomsten vormden. Inmiddels is die bron zo goed als opgedroogd, want de meeste kippen zijn op leeftijd en daarom uitgelegd. 

De ratten buiten de deur houden is onbegonnen werk. "Ze slaan meestal in de nacht toe", vertelt Cloos van Beeten, "waardoor wij hier geen zicht op hebben en zij vrijuit hun gang kunnen gaan." 

Uitgelegde kippen in gammel kippenhok De Knuffelweide - NH Nieuws

Voordat er nieuwe kippen worden aangeschaft, wil de kinderboerderij het kippenhok vervangen door een steviger exemplaar."De zijkanten worden van staal en ze krijgen een mooier en ruimer verblijf", aldus de beheerder. De kinderboerderij hoopt daarom op een financiële bijdrage van mensen die de Knuffelweide een warm hart toedragen.

"We zitten nu op 1.500 euro", vertelt Cloos van Beeten over de opbrengst tot nu toe. "Ik hoop dat we binnen nu en een half jaar een nieuw kippenhok hebben staan."  

Bekijk hieronder de plattegrond van het nieuwe kippenhok.

Plannen voor het nieuwe kippenhok op kinderboerderij de Knuffelweide - Foto: Carolien Cloos van Beeten

Nieuws uit Haarlemmermeer 

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlemmermeer. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

💡 Stuur ons jouw nieuwstips naar [email protected]

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via https://www.nhnieuws.nl/haarlemmermeer

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]