Ga naar Content

Brandweerlieden duiken het Spaarne in voor Giro 555

De opbrengst is in ieder geval een fiets en een verkeersbord en hopelijk ook veel geld voor de slachtoffers van de verwoestende aardbevingen in Syrië en Turkije. De brandweer Kennemerland haalde woensdag op de landelijke actiedag geld op voor Giro 555.

Brandweer in actie voor Giro555 - Foto: NH Nieuws / Rob Wtenweerde

Meerdere brandweerwagens, een aanhanger met een reddingboot en veel brandweermannen en vrouwen stonden opgesteld langs het Spaarne nabij de Gravenstenenbrug in Haarlem. De medewerkers voerden actie voor Giro 555 met een duikoefening. 

Het was volgens een van de brandweerlieden een goed bezochte middag. "Het is woensdagmiddag, hè. Dan zijn veel schoolkinderen vrij, dus er is wel een mannetje of 80 komen kijken".

"Wij zijn geen bekende Nederlanders, maar proberen ons steentje bij te dragen"

medewerker brandweer Kennemerland

Tijdens de oefening mocht iedereen vragen stellen over het werk van de brandweerduikers. En daar werd gretig gebruik van gemaakt. Vier duikers gingen het water in. Ze haalden onder meer een fiets en een verkeersbord van de bodem van de stadsrivier. 

Maar het gaat natuurlijk om het goede doel. "Wij zijn geen bekende Nederlanders, maar we proberen zo ons steentje bij te dragen", zegt de brandweerman. Op de voertuigen van het duikteam hing dan ook een oproep met een QR-code om geld te geven aan Giro 555. Hoeveel dat heeft opgebracht, is niet bekend. 

Brandweerduikers voeren actie voor Giro 555 - Foto: NH Nieuws / Rob Wtenweerde

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]