Ga naar Content

LIVE NH Sport met Telstar - Jong PSV en Jong AZ - FC Den Bosch

Gaat Telstar een serieuze gooi doen naar de derde periodetitel? Gekscherend zeggen supporters van de eerstedivisionist altijd dat hun ploeg historisch gezien juist in deze periode op haar best is. Vanavond moet er thuis echt wel gewonnen worden van Jong PSV om de druk op koploper PEC Zwolle verder op te voeren. Je kunt deze wedstrijd live op de radio volgen bij NH Sport. 

Telstar-stadion - Foto: NH Sport / Frank van der Meijden

Afgelopen maandag won Telstar van een ander beloftenteam. Jong FC Utrecht werd met 1-0 geklopt. In de laatste vijf wedstrijden voetbalden de Witte Leeuwen tien punten bij elkaar. Dat zijn er drie minder dan PEC en eentje minder dan ADO Den Haag. Behalve tegen Jong PSV speelt de ploeg van trainer Mike Snoei deze periode nog tegen Heracles (uit), FC Eindhoven (thuis) en Roda JC (uit).

Periodetitel in 2008

De laatste keer dat Telstar een periodetitel won was in 2008 onder leiding van trainer Edward Metgod. De kans dat dat nu weer lukt, lijkt met dit wedstrijdprogramma en de sterke tegenstand, klein. Via de reguliere stand is plaatsing voor de play-offs ook mogelijk. In dat geval moet Telstar bij de eerste acht ploegen eindigen. Zit daar ook nog een Jong-team bij dan is een negende plek ook voldoende. Op dit moment staat Telstar samen met Jong AZ gedeeld achtste. 

De tegenstander van vanavond, Jong PSV, vinden we terug op plek dertien. De heenwedstrijd won Telstar met 2-0 dankzij goals van Christos Giousis (penalty) en Yaël Liesdek. De laatste is geblesseerd en komt volgens Snoei vrijwel zeker niet meer in actie dit seizoen. Rein Smit ontbreekt eveneens vanavond.

Tekst gaat verder onder de video.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

De aftrap bij Telstar - Jong PSV is om 20.00 uur. Erik-Jan Brinkman verzorgt het wedstrijdverslag. 

Jong AZ - FC Den Bosch

Ook de beloften van AZ komen vanavond in actie. In Wijdewormer speelt de ploeg van trainer Maarten Martens tegen FC Den Bosch. De Brabanders, zestiende op de ranglijst, waren in de ontmoeting eerder dit seizoen met 3-0 duidelijk te sterk. Ook dit duel begint om 20.00 uur en is rechtstreeks op de radio te volgen met commentaar van Frank van der Meijden.

De uitzending van NH Sport begint om 19.00 uur. Behalve voetbal in de eerste divisie blikken we vooruit op de competitiekraker Feyenoord - AZ. Verder in deze uitzending uiteraard ook aandacht voor Ajax en FC Volendam. Je presentator is Robbert van den Heuvel.   

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52