Ga naar Content

Ouderwets geronk tijdens bromfietsshow club ELVIS: "Klinkt mooi en rijdt fantastisch"

Benelli, Carelli, Honda en Yamaha: bezoekers konden zich dit weekend weer eindeloos vergapen aan bijzondere oldtimers in Café De Schelvis in Zuid-Scharwoude. Bromfietsclub Eerste Liefhebbers Vereniging Interessante Sportbrommers (E.L.V.I.S.) hield na 20 jaar afwezigheid weer als vanouds een bromfietsshow met zo'n 60 tweewielers. 

In het café aan de Koog werden het hele weekend gerestaureerde en originele brommers geshowd, meldt mediapartner Dijk en Waard Centraal. Harry Duimel, de voorzitter van de club die 230 leden telt, vertelt daar enthousiast: "Het gaat vaak om brommers die de leden hebben gehad, toen ze zestien of zeventien jaar oud waren."

Wie denkt dat de ouderwetse techniek alleen senioren trekt, heeft het mis. Voor de jonge liefhebber Kevin van den Berg gaat er namelijk niets boven dat ronkende geluid. "Het klinkt mooi en rijdt fantastisch. Met die elektrische brommers heb ik niks, ik houd het bij benzine."

De publieksshow is niet alleen vermakelijk, het levert ook nog wat extra geld op om de club draaiende te houden. "Met de inkomsten kunnen we onder meer de contributie laag houden en nieuwjaarsrecepties houden voor de leden." 

Ouderwets geronk tijdens bromfietsshow - NH Nieuws

Lees ook