Ga naar Content

Stella strijdt tegen het taboe op armoede: "Ik voelde me afgesloten van God en iedereen"

"Ik had pech op pech", vertelt Stella de Swart over waarom ze zelf in de armoede belandde. Sinds dat haar overkwam, is ze onvermoeibaar bezig om erover te praten. Eerst in berichten op Facebook, maar nu inmiddels ook met beleidsmakers in gemeenten en op ministeries. Want het taboe op arm zijn moet eraf, vertelt ze bij NH.

Foto:

Stella is een Strijder: een inspirerende Noord-Hollander, die gedreven vanuit eigen ervaring een positieve bijdrage aan de maatschappij levert. NH Nieuws geeft mensen als Stella een platform.

Stella is open over haar situatie. Ze schreef het boek Armoede krijg je gratis en houdt lezingen. Op de sokkel naast haar liggen twee voorwerpen die waardevol voor haar zijn. Het kettinkje dat ze ooit van haar moeder kreeg en haar mobiele telefoon. Beide gaven ze haar steun in de eerste eenzame jaren van armoede. Haar mobiel was haar levenslijn met de buitenwereld. En het kettinkje heeft nog meer aan waarde gewonnen, nu haar moeder afgelopen jaar is overleden.

Foto: Foto's: Melle Bos

Strijders is ook te beluisteren als podcast. Abonneer je op de serie via je favoriete podcastaanbieder.

Luister de aflevering hieronder met Stella.

In het programma Strijders vertellen inspirerende Noord-Hollanders hun verhaal. Stuk voor stuk proberen zij op hun eigen manier de wereld net iets mooier te maken.

Strijders wordt uitgezonden op het TV-kanaal van NH Nieuws en via onze website. Ook zijn de verhalen te beluisteren als podcast. Abonneer je daarop via je favoriete podcastkanaal. Hier vind je een overzicht van alle Strijders.