Ga naar Content

Opletten! Mist kan zorgen voor slecht zicht

Het KNMI waarschuwt vanmorgen tot 8.00 uur met code geel voor plaatselijk dichte mist. Er kan dan niet verder dan 200 meter vooruit worden gekeken. NH-weerman Jan Visser vertelt dat het vooral rond Amsterdam mistig is.  

Foto:

Het KNMI heeft de waarschuwing afgegeven voor de westelijke en noordelijke provincies. Op de Waddeneiland wordt de mist niet verwacht. 

"Lage bewolking en mist is vooral aan de orde in en rond Amsterdam en deels ook nog in Waterland", zegt Jan Visser op NH Radio. "In andere delen van de provincie valt het op zich mee." 

Minder dan 200 meter zicht kan volgens het KNMI gevaarlijk zijn. Het instituut raadt weggebruikers aan langzamer te rijden vanwege het slechte zicht en hun voorste mistlampen aan te doen. Rijkswaterstaat raad weggebruikers ook aan hun rijstijl aan te passen. 

Tekst gaat door onder de tweet. 

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

"De mist trekt geleidelijk op, we hebben wolkenvelden en ook opklaringen", vertelt de weerman. "Ook vanmiddag is er een mix van wolken en zon. De temperatuur loopt op naar 7 en plaatselijk 8 graden. De wind is zwak tot matig en waait uit noordelijke richting."

Natte sneeuw

Visser verwacht dat er morgenochtend af en toe wat regen valt. "In de middag wordt het weer wat droger en komt af en toe de zon tevoorschijn." De wind zal, zeker aan de kust, wat harder waaien. 

"Zondag neemt de kans op wat winterse neerslag, natte sneeuw en hagel, toe", zegt Visser. "De temperatuur is dan een graad of 6."

Tip ons!

💬 Stuur een Whatsapp-bericht met een tip, foto of video naar 06-30093003 (handig om op te slaan in je telefoon)!

📧 Contacteer de redactie of journalisten bij jou in de buurt via ons tipformulier.

Op de hoogte blijven?

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.