Ga naar Content

Bereid je voor op winters weer aankomende week: '80 procent kans op sneeuw'

De (meteorologische) lente is officieel al begonnen, maar daar merk je buiten nog maar weinig van. Dat zal de aankomende week niet anders zijn. Er is winters weer op komst, weet onze weerman Jan Visser. En bij winters weer hoort ook een pak sneeuw. 

Volop sneeuw in Hilversum - Foto: NH Nieuws

De vlokken kunnen morgenochtend al uit de hemel vallen, maar met name op dinsdag kan het weleens flink gaan sneeuwen, vertelt weerman Jan Visser. "Dan is er wel 70 á 80 procent kans." 

Dat geldt voor het grootste deel van Noord-Holland. Maar hoe verder van de kust, hoe meer kans, legt Jan uit. "Dus met name in 't Gooi kan het een witte wereld worden."

Zonovergoten dagen

Overdag zal het rond de vijf en zes graden worden. 's Nachts kan de temperatuur onder het vriespunt vallen. Dit zal niet alleen voor sneeuw zorgen, maar het kan ook erg glad worden. "Oppassen dus", aldus Jan. 

Hoeveel sneeuw er zal vallen, blijft nog gissen. In de loop van de week zal de temperatuur weer iets stijgen, maar reken niet op zonovergoten dagen. 

Stuur je mooiste sneeuwfoto op!

Ligt jouw buurt nou aanstaande week onder een dik pak sneeuw? Of ben je ergens anders in de provincie waar een flink pak ligt? Maak dan een mooie foto en stuur hem ons op. 

Stuur jouw mooiste sneeuwfoto naar 06-30093003 of naar [email protected]