Ga naar Content

Feyenoord ontvangt Ajax op 5 april voor halve finale bekertoernooi

De halve finale tussen Feyenoord en Ajax in het KNVB-bekertoernooi is vastgesteld voor woensdag 5 april. Eerder werd al bekend dat er bij deze Klassieker in De Kuip geen supporters van Ajax aanwezig mogen zijn. 

Stadion Feijenoord - Foto: Orange Pictures

Zowel in Amsterdam als in Rotterdam zijn er om veiligheidsredenen al jaren geen fans van de bezoekende club meer aanwezig.

Feyenoord en Ajax troffen elkaar op 22 januari ook al in De Kuip, toen in competitieverband. De Rotterdammers hadden hoge netten opgehangen tussen de tribunes en het veld. Dit werd gedaan om te voorkomen dat supporters voorwerpen richting het veld zouden gooien, met name richting de van Feyenoord naar Ajax overgestapte Steven Berghuis. Feyenoord bekijkt nog welke extra veiligheidsmaatregelen er dit keer genomen moeten worden. 

Merkwaardig

Afgelopen weekend, na het door Ajax met 1-0 gewonnen duel tegen NEC, sprak trainer John Heitinga van een vervelende situatie. "Het is zonde dat de Ajax-fans niet mee kunnen reizen. Dit was denk ik het moment om te kijken welke momenten er waren. De beslissingen waren eigenlijk al genomen. Ik vind dat merkwaardig."

De andere halve eindstrijd tussen Spakenburg en PSV staat voor 4 april op het programma. De winnaar van de halve finale tussen Feyenoord en Ajax is op zondag 30 april de thuisploeg in de finale.

Lees ook