Ga naar Content

Restauranthouder Thom zamelt met speciaal menu 10.000 euro in voor Alzheimer Stichting

Met een speciaal 'vergeet-me-niet'-menu zamelde Thom Klarenbeek van het Ankeveense restaurant 1244 in een week tijd 10.000 euro in voor de Alzheimer stichting. Dit deed hij voor de vroeg-dementie van zijn 'bonusvader' Rob (61). "Dat is mega. We hebben een ontzettend drukke week gehad", vertelt hij tevreden aan NH Nieuws.

Foto:

De actieweek van Thom werd afgelopen zondag afgesloten met een zogenoemde 'onrustige middag'. In het restaurant werd een veiling gehouden waar ingebrachte kavels per opbod verkocht werden. De opbrengst van de veiling ging ook naar Alzheimer Nederland. Na de veiling werd het ingezamelde geld gepresenteerd. "Naasten en familie waren geëmotioneerd", vertelt Thom. 

Thom heeft van de afgelopen week genoten en enorm veel van zijn 'vergeet-me-niet'- menuutjes verkocht. "Het was een super leuke week en allemaal ver boven verwachting."

Inzameling voor bonusvader

Al het geld dat Thom heeft ingezameld geeft hij aan de Alzheimer Stichting, die het weer investeren aan onderzoek dat leidt tot een vroegere diagnose van dementie. Rob (61), de man van zijn moeder, werd een tijd geleden gediagnosticeerd met vroeg-dementie. "De twee jaar voor de diagnose waren voor ons gezin behoorlijk pittig", vertelt Thom. 

Rob is blij met de actie van het restaurant en zijn bonuszoon. "Iedereen moet weten dat Alzheimer bestaat en ook dat het niet het einde van het leven is, je kunt nog heel veel wel."

Bekijk hieronder een reportage die NH Nieuws vorige week maakte over de inzameling. 

Eten tegen Alzheimer, restaurant zamelt geld in met speciaal 'vergeet-me-niet' menu - NH Nieuws

Meer nieuws uit 't Gooi?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit 't Gooi. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Gooi

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected] 

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]