Ga naar Content

“Mooiste verjaardagscadeau!” Garages willen bestolen Sabine gratis helpen aan katalysator

Waar woensdag en donderdag Sabine nog terneergeslagen was, heeft ze inmiddels weer een grote lach op haar gezicht. Naar aanleiding het bericht van Alkmaar Centraal over de brutale diefstal van de katalysator van haar rolstoelauto kwamen eerdere aanbiedingen binnen. "Ik ben zo ontzettend blij."

Dieven stelen katalysator van Sabines rolstoelauto - Foto: Alkmaar Centraal

Zowel bij de lokale omroep als bij NH Nieuws kwamen de aanbiedingen binnen. Zij wilden het gejatte onderdeel wel doneren en gratis plaatsen. Niet één, niet twee, maar drie autoservices boden hulp aan. Sabines vraag: 'hoe ga ik dit betalen?', veranderde daarmee in: wie gaat de klus klaren?

Het bleek nog een hele zoektocht, want het drietal bedrijven (een uit Koedijk, een aan de Frieseweg in Alkmaar en Sabines vaste garage) hadden met haar te doen en wilden graag hun steentje bijdragen.

Samenwerking

De autoservices een motivatiebrief laten schrijven om te kijken wie het meest overtuigend was, leek wat overdreven. Dus kwam Alkmaar Centraal met een ander plan: een samenwerking.

De één levert het materiaal en de ander monteert het. En hoewel het goed klopt, bleek dit in de praktijk wat lastig. Dus is uiteindelijk Autoservice Zandhorst, Sabines vaste garage, met de Renault Kangoo van Sabine aan de slag gegaan.

"Dit is het mooiste verjaardagscadeau."

Sabine

De Alkmaarse is overdonderd door het nieuws. "Wauw, top, dat er mensen zijn die dat doen. Ik ben sprakeloos. Er is een enorme last van mijn schouders gevallen. Soms vervloek ik de media, maar er zijn zoveel mensen die meeleven. Dit is het mooiste verjaardagscadeau."

Sabine heeft er voor gezorgd dat er inmiddels een taart naar de autoservice onderweg is. "Dat is het minste wat ik kan doen", vertelt Sabine. Vrolijk, deze keer.

Lees ook