Ga naar Content

Buurt trok aan bel over overleden Zandvoorter, maar: "Niet vreemd als je een 'kluizenaar' tijd niet ziet"

Het nieuws over de overleden bewoner van een woning aan de Oosterparkstraat in Zandvoort maakt veel los in de buurt. Hij werd pas na weken gevonden. Buurtbewoners vertellen dat er meerdere keren is geprobeerd contact te leggen met de 'kluizenaar' in hun straat. Tevergeefs.

De woning van de overleden man - Foto: Buurtbewoner

NH Nieuws maakte het overlijden van de oudere man eerder deze week wereldkundig. Op ons bericht kwamen veel reacties binnen, ook vanuit de buurt zelf. Zo meldt een buurman op Facebook: 

"Jammer om sommige reacties te lezen. Weet dat er voor deze meneer heel erg vaak is gebeld met de zorg die er was om hem. Weet dat er meermaals mensen aan de deur hebben gestaan om hem te overtuigen dat hij zorg nodig had, maar dit afsloeg. Er is oprecht heel veel gedaan om te voorkomen dat iemand eenzaam in zijn huis zou sterven. Maar op een gegeven moment gaan dingen ook langs je heen. Omdat er ook zeker met enig regelmaat zorg aan zijn deur was, was het aannemelijk dat hij wellicht opgenomen zou zijn en daarom kijk je er niet meer van op als je iemand, die al een kluizenaarsbestaan had, lange tijd niet meer ziet."

Dat gebeurt helaas vaker, zegt Marieke Steutel van het Sociaal Wijkteam in Zandvoort. "We krijgen soms wel signalen van buren of een huisarts over mensen die erg eenzaam zijn. Dan kunnen we in overleg met de wijkagent of de GGD bij iemand langsgaan. Maar: je kunt nog zoveel hulp aanbieden; als iemand niet wil, kun je verder weinig doen."

Lees ook

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]