Ga naar Content

Ajax Vrouwen knokt zich naar driepunter tegen Heerenveen door desastreuze openingsfase

Het ging niet van harte voor Ajax Vrouwen, maar het volle pond werd toch gepakt tegen sc Heerenveen. De Friezen schoten uit de startblokken en stonden na tien minuten op 2-0. Ajax boog die achterstand om na een rode kaart voor Heerenveen: 2-5. 

Ajax Vrouwen denderde na rust over de Friezen heen - Foto: Pieter van der Woude/Orange Pictures

Het begin van Ajax was nog desastreus in Heerenveen. Door treffers van Janneke Ennema en Jet van Beijeren leken de Friezen op rozen te zitten: 2-0. Een snelle rode kaart van Merel Bormans hielp de Amsterdammers weer in het zadel. Voor de rust maakte Ashleigh Weerden de aansluitingstreffer: 2-1.

Ajax denderde vervolgens in de tweede helft over Heerenveen heen. Lisa Doorn, Sherida Spitse, Eshly Bakker en Elisha Kruize maakten de Amsterdamse doelpunten. De koppositie is door de zege in handen van Ajax, maar FC Twente speelt zondag nog tegen ADO Den Haag. 

Tekst gaat verder onder de tweet.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Telstar heeft een harde nederlaag om de oren gekregen. Fortuna Sittard kwam op bezoek en won met 7-1. Tessa Wullaert was een echte plaaggeest, zij scoorde vijf doelpunten. Jarne Teulings en Hildur Antonsdottir waren de andere makers. Chelly Drost was in blessuretijd nog trefzeker met een eretreffer voor de Witte Leeuwinnen.

VV Alkmaar ging ook onderuit. PEC Zwolle pakte door een nipte zege de drie punten: 0-1. De enige doelpuntenmaker was Imre van der Vegt. Voor de Noord-Hollandse vrouwenteams in de eredivisie is er nu een korte onderbreking. Het Nederlands team speelt volgende week vrijdag eerst tegen Duitsland. Polen volgt enkele dagen later. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52