Ga naar Content

Ajax-trainer Heitinga probeert 'het incident' na afloop te vermijden: "We gaan best wel lang door over dit"

Na de winst van Ajax op Feyenoord (1-2) ging het in de perskamer van De Kuip bijna niet over het voetbal. Bijna alle journalisten stelden vragen aan de hoofdrolspelers over de trieste randzaken tijdens deze halve finale van de KNVB-beker.

Ajax-trainer wil niet te veel zeggen over het incident met Klaassen - NH Nieuws

Waar Feyenoord-aanvoerder Orkun Kökcü en Feyenoord-trainer Arne Slot uitvoerig antwoord gaven over het incident, daar hield John Heitinga zich behoorlijk op de vlakte. Na ruim een uur spelen kreeg Davy Klaassen een aansteker op zijn hoofd en liep een flinke wond op. Volgens Heitinga was zijn gewonde pupil de eerste speler die zich uitsprak om de wedstrijd te hervatten. "Klaassen wilde heel graag doorspelen."

Schaamte

Achter de perstafel vond Slot het moeilijk om zich op de juiste manier te uiten voor deze inktzwarte voetbalavond. Toch verwoordde de Rotterdamse coach zich op een wijze manier met gepaste toon voor de treurnis van een aantal Feyenoord-fans. "Ik kan niet het juiste woord vinden van wat ik hierbij voel." 

Tekst loopt door onder de video.

Feyenoord-trainer Arne Slot zoekt naar het juiste woord voor het incident - NH Nieuws

Focus op het voetbal

Heitinga sprak na afloop liever over de winst en het bereiken van de finale. "We hadden vandaag al het gevoel dat we hier vanavond zouden winnen." Op zondag 30 april is in De Kuip PSV de tegenstander. De Amsterdamse oefenmeester vond dat er na afloop te veel vragen waren over het incident. "Ik vind dat andere mensen hier kritisch naar moeten kijken en wij willen ons focussen op het voetbal."

Tekst loopt door onder de video.

Ajax-trainer John Heitinga over hectische situatie in de kleedkamer tijdens het staken - NH Nieuws

Met Klaassen zelf ging het na afloop weer goed. De gehavende Ajacied verscheen na afloop al voor diverse camera's. En ook Heitinga zei dat het met hem weer goed ging. "Dat is voor mij het aller belangrijkste."

Zondag hervat Ajax de competitie met een thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard om 16.45 uur.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52