Ga naar Content

Dubbele kater: poes bijt brandweerman en baas bij redding uit Amstelveense boom

Twee mannen zijn gisteren in Amstelveen lichtgewond geraakt bij een poging een kat uit een boom te redden. Het gaat om een brandweerman en de eigenaar van de kat, die beiden in hun hand werden gebeten.

Poes verwondt brandweerman en baas tijdens reddingsactie uit boom in Amstelveen - Foto: Davey Photography/Davey Baas

De kat zat al twee dagen in een boom, toen de eigenaar besloot hulp van de brandweer in te schakelen. Die reed afgelopen dinsdag rond 19.45 uur naar de straat In De Wolken, waar ze  de kat in een boom naast de flat Ararat zagen zitten.

De brandweer zette zijn ladderwagen naast de boom en klom omhoog. Met een houten stok jaagde hij de kat uit de boom. "De brandweerman gaf de poes aan haar baasje", vertelt de woordvoerder van de brandweer aan NH. "Maar toen hij zijn huisdier in het reismandje probeerde te stoppen, rende de kat weg."

Tekst gaat verder.

Even verderop, nabij de Groenelaan, klom de kat opnieuw een boom in. Deze was nóg hoger. En dus verplaatste de brandweer de ladderwagen naar de acht meter hoge boom. Samen met de eigenaar van de kat besloot hij omhoog te klimmen. "Het lukte ze om de poes uit de boom te halen", vertelt de woordvoerder van de brandweer. "Maar de kat vond dat blijkbaar niet zo leuk."

Tekst gaat verder na de foto.

Brandweerman en eigenaar kat gewond nadat ze de kat uit de boom hebben gered - Foto: Davey Photography/ Davey Baas

Toen de mannen de kat te pakken hadden, klommen ze via de ladder naar beneden. De kat beet in de handen van zowel de brandweerman als de eigenaar, en rende daarna weg. "Ze schrokken enorm", vertelt de brandweerwoordvoerder. 

De brandweerman en de eigenaar zijn naar het ziekenhuis gegaan om de wonden te laten behandelen. Ook heeft de brandweerman een tetanusprik gekregen. "De afdruk van de kattentandjes zijn nog steeds in de hand van de brandweerman te zien", vertelt hij. "Maar verder maakt hij het goed."

💬 Wil je iets kwijt?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]