Ga naar Content

Leerlingen De Kring na brand gewoon naar school: "Had veel erger kunnen aflopen"

De leerlingen van basisschool De Kring aan de Parklaan in Haarlem zitten vandaag 'gewoon' op school. In de nacht van zaterdag op zondag woedde er brand op het schoolplein, waarbij alle speeltoestellen in vlammen opgingen. Volgens directeur Cathelijne Thomas hadden de gevolgen een stuk ernstiger kunnen zijn.

Brand De Kring Haarlem - Foto: Nieuwsfoto.nl

"De schade is gelukkig alleen materieel", vertelt Thomas. "Alleen de buitenberging is zwaar beschadigd en alles wat er in stond is helaas verloren gegaan. Maar het had echt veel erger kunnen aflopen. Het vuur is gelukkig niet overgeslagen op het schoolgebouw."

Vlak naast die berging staat een transformatorhuisje van Liander. "Als dat in brand was gevlogen, hadden er vele duizenden Haarlemmers zonder stroom gezeten", legt de directeur uit. "Helaas is wel het kunstmozaïek dat de leerlingen hadden gemaakt, kapot gegaan."

"We bekijken nu of alle schade verzekerd is"

Cathelijne Thomas, directeur De Kring

Voorlopig moeten de leerlingen het even stellen zonder de geliefde speeltoestellen. "We proberen het allemaal nuchter op te vangen. Hopelijk is de schade verzekerd, dat onderzoeken we nu", zegt Cathelijne Thomas. "Dat is een beetje ingewikkeld, omdat die toestellen van de gemeente zijn. De buitenberging moet in ieder geval helemaal opnieuw worden gebouwd."

Mogelijk is de brand aangestoken. Daar doet de politie nog onderzoek naar. 

Lees ook

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]