Ga naar Content

Anderlecht-trainer Riemer: "Ongelofelijk dat AZ zoveel zelfvertrouwen heeft"

AZ ontvangt morgen het Belgische Anderlecht in return van de kwartfinales van de Conference League. Om door te bekeren moeten de Alkmaarders een 2-0 nederlaag uit de heenwedstrijd zien goed te maken. AZ wil graag in eigen stadion een voorbeeld nemen aan Genk, dat afgelopen weekend vijf keer scoorde tegen Anderlecht.

Anderlecht-trainer Riemer: "Ongelofelijk dat AZ zoveel vertrouwen heeft" - NH Sport

Bij de afsluitende persconferentie werd Brian Riemer, de trainer van Anderlecht, gevraagd naar het schijnbare gebrek aan angst bij AZ voor zijn ploeg. "Het is ongelofelijk dat AZ zoveel zelfvertrouwen heeft in zichzelf", reageerde Riemer. "Maar dat is goed om te horen. Ze zullen zoals elk ander team een strijdplan hebben morgen. Dat zou ik ook doen als ik de trainer was van AZ."

"Erg interessant dat de Nederlandse kranten zo veel aandacht voor ons hadden"

Anderlecht-trainer Brian Riemer

Na afloop van de 2-0 nederlaag in Brussel was de Nederlandse pers kritische op AZ, maar daarnaast ook weinig lovend over Anderlecht. "Ik vind het erg interessant dat de Nederlandse kranten zo veel aandacht voor ons hadden vorige week. Ik zie het als een compliment dat ze  over ons niveau in die wedstrijd schreven. Ik laat het aan de analisten wat ze van ons vinden. Ik was in ieder geval heel blij met onze prestatie vorige week." 

De wedstrijd tussen AZ en Anderlecht begint morgen om 18.45 uur. Het stadion is Alkmaar is uitverkocht. 

Anderlecht-trainer Riemer was verbaasd over de vele aandacht van de Nederlandse analisten - NH Sport

Lees ook