Ga naar Content

Zien: uitverkocht AZ-stadion klapt in 5e minuut voor omgekomen Alkmaarse Lily (5)

Het hele AZ-stadion stond, net na de 1-0, even stil bij het overlijden van Lily. Deze week kwam het meisje van 5 om het leven bij een ongeluk. Haar vader is een vaste AZ-aanhanger. Fanatieke supporters van de club toonden een spandoek in vijfde minuut van de kwartfinale van de Conference League tegen Anderlecht. 

Lily - NH Nieuws

Vanavond is belangrijk voor de Alkmaarders, maar op verzoek van de fanatieke supporters van AZ, de Ben-Side, staat de wedstrijd heel even in het teken staat van een tragisch verlies in Alkmaar afgelopen zaterdag.

Iets voor het middaguur raakt de 5-jarige Lily dan betrokken bij een ongeluk op de Nicolaas Beetskade. Ze zit zelf in een bakfiets die in botsing komt met een motor. Het meisje overleeft het niet. De buurt is in diepe rouw.

Elke dag komen er op een speciale gedenkplek meer bloemen, knuffels en kaarten bij. Het is aan het randje van het Rembrandtkwartier. Ook in vele straten daar hangen vlag halfstok, met hier en daar een gekleurde bloem aan de bovenkant vastgemaakt.

'Laatste eer bewijzen'

En vanavond dan het stadion van AZ: in de vijfde minuut is gevraagd aan het hele publiek om te gaan staan en te applaudisseren. "Zoals jullie wellicht allemaal hebben vernomen, is er een tragisch ongeluk gebeurd waarbij een meisje is omgekomen van één van onze mede supporters op de Ben-Side.

Iedereen klapt voor Lily - NH Nieuws

Om haar een laatste eer te bewijzen, zo is op een briefje te lezen, "hebben we een rustig en passend afscheid georganiseerd." Op de tribunes achter de goal, de sfeervakken, hielden supporters net na de penalty en 1-0 een spandoek omhoog. 

Net na de penalty wordt het doek gepakt - NH Nieuws

'Lieve Lily, slaap zacht, een ster voor altijd', en iedereen klapte mee. "Kippenvel, alsof het zo moest zijn net na de penalty", vertelt een supporter in het stadion die beelden maakte. 

Iedereen klapt voor Lily - NH Nieuws

Dan over het ongeluk van zaterdag: de bestuurder van de motor waarmee het meisje in botsing kwam, is een man (26) uit Alkmaar. Hij is kort opgenomen in het ziekenhuis, maar daar aangehouden door de politie. 

Op het bureau is hij gehoord als verdachte van betrokkenheid bij het ongeluk, maar mag het onderzoek verder in vrijheid afwachten. Zijn rijbewijs is wel ingenomen

Heb je nog meer foto's of video's van het applausmoment in de vijfde minuut? Stuur ze naar [email protected]

Lees ook