Slechte start wordt Telstar Vrouwen op bezoek bij sc Heerenveen fataal

De vrouwen van Telstar begonnen onthutsend zwak aan de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen. De Friezen stonden binnen tien minuten op 2-0 en breidde de score in de resterende tijd uit naar 4-1.

Puck Donker baalt na de harde nederlaag - Foto: Pieter van der Woude/Orange Pictures)

In de eerste minuut werd doelvrouw Kelly Steen van grote afstand verschalkt door Jet van Beijeren: 1-0. De openingsfase werd nog pijnlijker, nadat Janneke Ennema de voorsprong van de Friezen verdubbelde. Chelly Drost maakte voor de rust de malaise compleet door tegen een tweede gele kaart aan te lopen.

Tekst gaat verder onder de tweet.

Heerenveen bleek in de tweede helft niet getemperd in de aanvalsdrift. Eennema maakte snel na de rust namelijk de 3-0. De ingevallen Samya Hassani deed nog een duit in het zakje voor Telstar, maar het mocht niet baten. Nina Nijstad scoorde in blessuretijd zelfs de 4-1.

Telstar staat negende met nog één wedstrijd voor de boeg. VV Alkmaar is dit weekend vrij, terwijl Ajax Vrouwen morgen in actie komt. Fortuna Sittard is vanaf 19.00 uur de tegenstander.