Ga naar Content

Mannen worden betrapt bij inbraak en vluchten over de weg, het spoor en door de sloot

In een flat aan de Morgenstarstraat in Zaandijk is gistermiddag rond 16.00 uur ingebroken in een woning. Iemand zag twee mannen door het keukenraam naar binnen klimmen en belde gelijk de politie.   

Foto:

De twee mannen klommen kort daarna weer naar buiten en gingen er via de achteruitgang van de flat vandoor. De getuige volgde de mannen en ze renden over de N203 richting het spoor en staken het over.

Vanaf hier kreeg de politie het tweetal ook in het zicht en gingen achter de dieven aan. De twee waadden zich vervolgens door een sloot, waarna ze op de Benny Goodmanstraat aangehouden zijn. 

Sieraden

De verdachten, een jongen van 17 en man van 22 uit het Utrechtse De Meern, hebben sieraden gestolen in de woning. De sieraden zijn in beslag genomen, maar het zou kunnen dat ze tijdens de achtervolging iets hebben weggegooid. Mocht iemand iets vinden, dan vraagt de politie om hen te bellen. 

De bewoner van de flat heeft aangifte gedaan van de inbraak in zijn woning. Hem is slachtofferhulp aangeboden. De twee verdachten zitten nog vast. 

Lees ook