Ga naar Content

Stakers Albert Heijn Zaandam nu ook met flyers de supermarkten in

Medewerkers van het Albert Heijn-distributiecentrum in Zaandam gaan in hun stakingsweek nu ook de supermarkten in om hun boodschap te verkondigen. Eerder vanochtend hebben ze al 'herrie gemaakt' voor het hoofdkantoor van de Albert Heijn, aldus Jerry Clements van de FNV.

Stakers van Albert Heijn staan voor het hoofdkantoor in Zaandam - Aangeleverd

Zo'n zeventig à tachtig stakende medewerkers vertrokken vanochtend in stoet vanaf het AH-distributiecentrum in Zaandam, waar zij werken, naar het hoofdkantoor van Albert Heijn. Jerry Clements van vakbond FNV: "Daar hebben we even herrie gemaakt en geroepen waarvoor we staken. Nu zijn we bij een Albert Heijn in Zaandam, waar we klanten gaan informeren." 

Toeterende auto's

Sinds zondagnacht staken de medewerkers voor een betere cao, met onder andere een loonsverhoging van 14 procent. De actiebereidheid is nog steeds erg hoog, zegt Clements. "Mensen die eerst twijfelden, sluiten zich nu ook aan."

Alleen uitzendkrachten zijn afwezig, die volgens hem 'geïntimideerd worden door de Poolse coördinatoren van de uitzendbureaus'. "Ze krijgen te horen dat ze niet meer hoeven te komen als ze meedoen aan de staking", aldus Clements.

Tekst loopt door onder de tweet.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Op straat ondervinden de stakers steun van toeterende auto's en mensen die hun hand opsteken. In de supermarkt nemen klanten de flyers aan en gaan met de stakers in gesprek, zegt Clements. "Ze ondersteunen ons en vinden dat het geld goed verdeeld moet worden. Niet dat de AH-top miljoenen binnenharkt als bonus en dat werknemers met 6% worden afgescheept."

Voldoende op voorraad

De staking heeft tot nu toe nog niet geleid tot lege schappen in Noord-Holland, zegt AH-woordvoerder Anoesjka Aspeslagh. Volens haar is er in Hoorn nog een distributiecentrum dat levert in onze provincie. Ook in Zaandam zijn nog steeds genoeg mensen aan het werk om voldoende te bevoorraden.

Over de onderhandelingen kan Aspeslagh nog niets zeggen. "Behalve dat we er samen uit willen komen. De deur staat open, de bonden zijn uitgenodigd. Maar ze hebben laten weten daar nog niet op in te gaan."

Lees ook