Ga naar Content

Kijken: vliegtuig maakt spectaculaire noodlanding in weiland op Texel 

Een vliegtuig heeft gisteren een noodlanding gemaakt in een weiland op Texel, nadat vlak daarvoor de motor van het vliegtuig plots is uitgevallen. Door de noodlanding brak een voorwiel af, waardoor het vliegtuig met de neus op het land terecht kwam. De piloot, tevens enige passagier, raakte niet gewond, maar is wel 'licht geschrokken'. "Het hoort erbij en we leven nog."

Vliegtuig neergestort in weiland op Texel - GLOCALmedia

Jan Boyen Rienks, de piloot en eigenaar van het vliegtuig, maakte donderdagmiddag een testvlucht, omdat hij vermoedde dat er iets mis was met de motor. Toen tijdens de vlucht de motor van het vliegtuig uitviel, maakte Rienks een noodlanding in het weiland nabij De Cocksdorp.

Door de kuilen in het weiland brak het voorwiel bij de noodlanding af. Het vliegtuig kwam met de neus op het stuk grond terecht. "Hij staat nu een beetje voorover, maar gelukkig is het vliegtuig nog in super goede staat," vertelt Rienks na de noodlanding. 

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Tweede noodlanding

Op Twitter is een video gedeeld waarop de spectaculaire noodlanding te zien is. De hulpdiensten kwamen massaal naar de plek van het ongeluk toe, naast een ambulance ook een traumahelikopter en de brandweer. Korte tijd later bleek - gelukkig - dat de piloot zelf ongedeerd was.

Rienks is wel geschrokken van de noodlanding. "Maar dat hoort erbij. We leven nog."

Het vliegtuig is een Cessna 206, en wordt meestal gebruikt voor parajumping. Het toestel maakte in 2006 ook een noodlanding, maar toen vanwege brandstofverlies.