Ga naar Content

Terneergeslagen John Heitinga is wel klaar met vragen over zijn toekomst

Het is flink afzien voor John Heitinga. De coach van Ajax zag zijn ploeg zondag na strafschoppen verliezen van PSV in de bekerfinale. Na afloop kreeg Heitinga de nodige kritische vragen voorgelegd en ook hoe zijn toekomst in Amsterdam eruit ziet. "Ik ben wel een beetje klaar met deze vragen."

Ajax-trainer John Heitinga over zijn toekomst in Amsterdam - NH Nieuws

"Achter de schermen wordt hard gewerkt en dan hoor ik het vanzelf wel", vertelt John Heitinga tegen de aanwezige pers in de Rotterdamse Kuip. Op dit moment weet de Amsterdamse oefenmeester niet of hij volgend seizoen ook de eindverantwoordelijke is bij Ajax. De verloren bekerfinale zal daar in ieder geval niet aan meehelpen. "Als er informatie is, dan zal ik het delen met jullie."

Wond

Naast de matige vertoning van Ajax ging het ook veel over de opstootjes en de vele valpartijen. Tijdens de persconferentie ontstond er een pittige discussie tussen Davy Klaassen en journalist Willem Vissers. "Ik laat je zo die wond wel even zien."

Tekst loopt door onder de video.

Ajacied Davy Klaassen discussieert met journalist over de vele valpartijen - NH Nieuws

Strafschoppen

Opvallend was dat PSV wel geoefend had op strafschoppen en Ajax niet. Heitinga kreeg daar uiteraard vragen over. "Het blijft een loterij en het is zuur dat we op deze manier verliezen." Ruud van Nistelrooij vertelde dat er bij PSV zelfs gebruik is gemaakt van beelden en data, zodat hij als trainer zijn spelers zo goed mogelijk kon voorbereiden op eventuele penalty's.

Tekst loopt door onder de video.

Ajax-trainer John Heitinga na de verloren bekerfinale - NH Nieuws

Deze zaterdag staat de competitie voor Ajax weer op het programma. In eigen huis ontvangen de mannen van John Heitinga dan nummer vier van de ranglijst AZ. Het verschil tussen beide ploegen is twee punten in het voordeel van de Amsterdammers.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52