Ga naar Content

Stakingen dreigen bij sociaal werkbedrijf Tomingroep: "Het is nu een keer klaar"

Het rommelt bij sociaal werkbedrijf Tomingroep Gooi en Vechtstreek. Het personeel, dat onder meer mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt begeleidt, is ontevreden over het loonbod. Vakbonden FNV en CNV zijn al maanden vruchteloos in onderhandeling met de directie. Gisteren vijf uur liep het ultimatum af dat de bonden hadden ingesteld, zonder resultaat. En dus zullen komende week acties worden voorbereid. 

Als gevolg van een loonconflict dreigen stakingen bij sociaal werkbedrijf Tominga Gooi en Vechtstreek - NH Nieuws

Het personeel, het gaat om een groep van zo'n 260 medewerkers in diverse beroepsgroepen als plantsoenbeheer, werkbegeleiding en personeelszaken, wil onder meer een loonsverhoging van 14 procent per 1 januari 2023, om zo de inflatie het hoofd te kunnen bieden. De directie wil echter niet verder gaan dan een loonsverhoging van vijf procent.

"Als je dit biedt, zijn mensen boos, voelen ze zich niet serieus genomen"

Joost Kaper, bestuurder FNV Sociale Werkbedrijven

 "Voor iedereen gaan de prijzen omhoog, dat merken ze in hun portemonnee", licht Kaper toe. "Daarom zeggen ze nu: het is nu een keer klaar. We zijn al heel lang bezig om afspraken te maken. En als je op het eind dan dit biedt, zijn mensen boos, voelen ze zich niet serieus genomen."

Werkonderbrekingen

Hoe die acties er precies uit gaan zien, zal komende week worden besproken. "Wanneer de stakingen zullen gaan plaatsvinden, weten we nog niet", aldus Joost Kaper, bestuurder FNV Sociale Werkbedrijven. "Ook niet hoe lang het gaat duren, liefst zo kort mogelijk. Maar dat er acties aan dreigen te komen, is wel duidelijk."

Meer nieuws uit 't Gooi?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit 't Gooi. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Gooi

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected] 

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]