Ga naar Content

Nienke (16) organiseert een high tea met Moederdag om naar haar droomschool op zee te gaan

De 16-jarige Nienke uit Monnickendam wil graag naar haar droomschool: de School at Sea. Die school is wel prijzig. Om wat extra centen te verdienen organiseert Nienke daarom een speciale high tea met Moederdag. 

Nienke op een zeilboot - Foto: Nienke Schmidt

Nienke wil graag mee met School at Sea. Om deze droom te verwezenlijken heeft ze 25.000 euro nodig. Ze heeft al iets meer dan de helft van het geld verdiend. "Het hele bedrag weet ik niet uit mijn hoofd, maar als ik een schatting moet maken heb ik al ongeveer 16.000 euro", vertelt Nienke.

School at Sea

Met School at Sea maak je in een half jaar een reis over de Atlantische oceaan. Tijdens deze reis leer je over het leven op een schip en volg je een regulier lesprogramma. Je krijgt dezelfde toetsen die je klasgenoten in Nederland ook krijgen. Het ontwikkelingsprogramma is voor jongeren tussen de 15 en 17 die havo 4 of vwo 4/5 doen.

De boot stopt een paar keer. De trossen gaan onder andere los op Tenerife, Dominica, Curaçao en Panama.

Ze heeft nog niet genoeg verdiend, maar daar heeft ze tal van oplossingen voor gevonden. Zo heeft Nienke veel boeken verkocht via Marktplaats, probeert ze bedrijven te benaderen om haar te steunen, verkoopt ze plantjes en verkoopt ze haar spullen op verschillende markten. 

High tea bij jou thuis

En aankomende zondag staat de high tea dus op de planning. De mensen die zich inschrijven, kunnen Nienke bij hen thuis verwachten met verschillende soorten thee, twee sandwiches, een stukje taart, een brownie en wat andere zoetigheden.

Er zijn nog steeds plekken beschikbaar voor de inwoners van Waterland. "Ik zit zeker nog niet volgeboekt. Ik had bedacht dat ik er ongeveer zestig kan doen en nu heb ik er nog maar twintig." Nienke is te bereiken via haar website. 

Nienke bij de Thalassa waar ze later mee gaat zeilen - Foto: Nienke Schmidt

💬 Wil je niets missen uit Zaanstreek-Waterland?

Taalfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]