Ga naar Content

De Peiling: je bent nooit te oud om iets te leren

Judoka's Giem Go-Tan van 79 jaar oud en de 84-jarige Harry Go behaalden dit weekend in sportschool Plezier in Amsterdam Zuidoost beiden de zwarte band. Dat is best bijzonder want maar 1 op de 1.000 mensen die begint met judo behaalt ooit de zwarte band. Ben jij op latere leeftijd nog wel eens aan iets nieuws begonnen? En is het anders om iets nieuws te leren als je ouder bent? Of heb je spijt dat je nooit eerder aan die leuke cursus bent begonnen?

Foto: Adobe Stock

Margriet Sitskoort, hoogleraar klinische neuropsychologie aan Tilburg University, gaat met haar nieuwste boek 'Het 50+brein, ouder wordende hersenen in de moderne maatschappij' de strijd aan tegen stereotyperingen over 50-plussers. Zij uit hoe hersenen werken. Sitskoort stelt dat door iets nieuws te leren je je brein onderhoudt. Andere tips: eet gezond, verbind je met anderen, beweeg, en rook en drink niet.

Wat vind jij? 

Hoe zit het met de stereotyperingen dat als je ouder wordt, je moeilijker iets nieuws kan leren? Heb jij op latere leeftijd nog iets nieuws geleerd? 

Op NH Radio hoor je De Peiling tussen 16:00 en 17:00 uur tijdens Spitstijd.
Bel of Whatsapp 088-8505152 als je mee wilt praten. Online reageren doe je op de Facebookpagina van NH Nieuws. Geen Facebook maar wel een mening? Mail dan naar [email protected].

Lees ook