Ga naar Content

Ziekenhuis Tergooi verlaat oude nest, en bronzen Boris gaat mee

Tergooi betrekt komend weekend haar gloednieuwe ziekenhuis. Veel wordt anders, maar één ding gaat mee: het bronzen beeld van ziekenhuiskat Boris. Het beeld van de vijf jaar geleden overleden geliefde kat krijgt een prominente plek.  

De onthulling van de bronzen Boris vijf jaar geleden - Foto: NH Nieuws

Ziekenhuiskat Boris was een van de meest geliefde en populairste dieren die het Gooi heeft gekend. De kat liep altijd in de omgeving van het Hilversumse ziekenhuis en kreeg bij de ingang vaak brokjes van patiënten.

Dat de liefde voor Boris groot was, bleek elf jaar geleden wel. Boris werd aangereden en raakte zwaar gewond. Om de behandeling te kunnen betalen werd er een inzamelingsactie georganiseerd. De actie leverde hem nationale bekendheid op en sindsdien was 'Ziekenhuiskat Boris' een echt fenomeen.

Bronzen beeld

Boris overleed vijf jaar geleden, maar wordt nog altijd herinnerd door een bronzen beeld. Dat beeld kwam er destijds na een grote actie om Boris te vereeuwigen. 

Het beeld van Boris keert dus terug als het ziekenhuis komend weekend verhuist en krijgt een prominente plek voor de deur, bij de Kiss & Ride-plekken voor het ziekenhuis. 

Foto: Facebook / Ziekenhuiskat Tergooi Hilversum (BORIS)

Lees ook