Ga naar Content

Brigitte (51) gaat Vissenloop in IJmuiden lopen na genezing kanker

Brigitte Derogee (51) kreeg vorig jaar mei de vernietigende diagnose baarmoederhalskanker met uitzaaiingen in de lymfeklieren. Genezen zou ze niet meer, maar vorige week kreeg ze toch onverwacht te horen dat ze helemaal schoon is. Daarom wandelt ze op 3 juni de Vissenloop in IJmuiden om geld in te zamelen voor het KWF.

Brigitte Derogee - Foto: Brigitte Derogee

De kanker werd bij Brigitte ontdekt na haar deelname aan het bevolkingsonderzoek. “Dan kom je in een mallemolen”, vertelt ze. “Ik werd eerst palliatief behandeld en heb een aantal chemokuren gehad. Daarna zijn ze bij het Antonie van Leeuwenhoek toch nog wat anders gaan proberen. Bestralingen en chemo. En nu ben ik helemaal schoon.”

 

Het grote nieuws moet nog even indalen bij Brigitte. “Het is voor mij nog heel lastig. Als je te horen krijgt, dat je niet zo heel lang meer hebt, dan stort je leven in. Dat heeft natuurlijk een enorme impact op je. Je gaat nu van het diepste dal naar: ‘ik kan weer verder met mijn leven’. Ik moet het zelf ook nog een plek geven. Het is nog heel onwerkelijk.”

Doelen stellen

Toen ze vorige week de Vissenloop voorbij zag komen, twijfelde ze geen moment. “Ik had een hele goeie uitslag. Dan ga je toch weer vooruit kijken en doelen stellen. Toen zag ik de loop voorbij komen. Ik wil heel graag heel veel geld ophalen voor het KWF.”

 

En dat laatste lukt ook heel goed. Het streefbedrag was 500 euro, maar ondertussen staat de teller al boven de 3.000 euro. “Ik wil zorgen dat ze andere mensen ook kunnen helpen, zoals ze mij hebben geholpen. Dat is mijn hoofddoel.”

 

Wil je Brigitte ook sponsoren? Klik dan hier.